У відповідь на «список Магнітського» Росія оприлюднила свій перелік нев’їзних громадян США

У відповідь на «список Магнітського» Росія оприлюднила свій перелік нев’їзних громадян США

14.04.13 17:27 0 934
У відповідь на складений у США «список Магнітського» МЗС Росії оприлюднило перелік американських громадян, яким заборонено в’їзд на російську територію. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У російську відповідь на «список Магністького» включено 18 американських громадян, зокрема екс-керівник апарату віце-президента США Дейвід Еддінгтон, два колишніх очільники бази ВМС США у Гуантанамо, низка співробітників прокуратури південного округу штату Нью-Йорк.

«На відміну від американського, сформованого довільно, у наш список включено, у першу чергу, тих, хто причетний до легалізації катувань і безстрокового утримання ув’язнених у спецв’язниці Гуантанамо, до арештів і викрадень російських громадян у третіх країнах, замахів на їхнє життя і здоров’я», – наголошується у коментарі представника МЗС Росії Олександра Лукашевича.

«Війна списків – не наш вибір, але не відповідати на відвертий шантаж ми не маємо права», – зазначають у МЗС Росії.

Напередодні США оприлюднили імена 18 російських громадян, причетних до порушень прав людини, щодо яких запроваджені фінансові санкції та візові обмеження. Шістнадцять осіб пов’язані безпосередньо зі справою Сергія Магнітського – юриста, який помер у 2009 році у слідчому ізоляторі в Москві від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцький національний ...

КОМЕНТАРІ