На Львівщині на звернення Ірини Сех виїзна комісії вивчала небезпеку підтоплення в Бродах

На Львівщині на звернення Ірини Сех виїзна комісії вивчала небезпеку підтоплення в Бродах

15.04.13 10:57 0 950
На звернення народного депутата України від ВО "Свобода", голови Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірини Сех у Бродах на Львівщині відбулося виїзне засідання комісії у складі депутатів Львівської обласної ради, Бродівської районної та міської ради, представників екологічної та санітарної служб. Комісія вивчала ситуацію щодо загрози підтоплення деяких вулиць Бродів та села Лагодів.

У виїзному засіданні також взяли участь мешканці вулиць Костюшка, Коженівського, Полуботка, Зеленої, Заставок у Бродах, яким загрожує підтоплення. Як зазначила голова Бродівської районної ради свободівка Ольга Шайдулліна, громада вважає, що причиною підтоплення може бути незаконна забудова заплави річки Суховілка, яка здійснюється відповідно до рішення Бродівської міської ради від 13.12. 2012р. "Про затвердження детального плану території по вул. Коженівського – Полуботка для будівництва індивідуальних житлових будинків".

Ця територія розташована в зоні паводкових затоплень, і її забудова зі зміною і підняттям рельєфу призведе до порушення гідробалансу та перерозподілу водних потоків. А це в свою чергу спричинить, на переконання тутешніх жителів, реальні ризики постійних підтоплень навколишніх житлових кварталів по руслі річки Суховілка.

Члени комісії оглянули місця підтоплень і затвердили рекомендації щодо заходів із попередження надзвичайної ситуації. Зокрема, необхідно провести гідрогеологічну експертизу в місті Броди, привести до належного стану дамби в селі Гаї та по вул. Заставки в Бродах, розчистити річище та зміцнити береги річки Бовдурки, провести заліснення схилів у зоні р. Суховілки, відновити меліоративні канали в Бродах, відновити ставки в селах Лагодів та Берлин. Члени комісії також рекомендуватимуть голові Бродівської міської ради накласти мораторій на будівництво споруд у зоні ризику підтоплення.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині бійці ...
Наступна новина: На Буковині штормове ...

КОМЕНТАРІ