рятувальники провели громадську акцію   «Рівненщина – край безпечного дитинства» ВІДЕО

рятувальники провели громадську акцію «Рівненщина – край безпечного дитинства» ВІДЕО

15.04.13 11:20 0 1032
16 квітня у місті Рівне в торгово-розважальному центрі «Екватор» пройшла широкомасштабна громадська акція «Рівненщина – край безпечного дитинства».

Організаторами акції виступило Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, ТРЦ «Екватор», Рівненський обласний академічний ляльковий театр.

Місце проведення акції рятувальниками було вибране не випадково, адже щодня торгово-розважальний центр відвідують десятки тисяч людей, а особливо у вихідні батьки з дітьми полюбляють проводити вільний час.

В рамках акції співробітники Держслужби області організували виставку пожежно-рятувальної та інженерної спецтехніки. Діти мали змогу побачили пожежно-рятувальні машини, та спорядження. Вогнеборці розповіли, у яких випадках використовується те чи інше обладнання. З перших хвилин діти юрбою оточили бійців Служби порятунку – усім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Найперше, що зацікавило, в переважній більшості хлопців, стосувалося техніки – вони хотіли знати її будову та характеристику. Вразив всіх і бензоріз, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП, і спеціальні ножиці, котрі швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки, і пневмоподушка, котра здатна легко підняти 20-тонний автомобіль і апарати захисту органів дихання без якого робота у задимленому приміщені просто не можлива. Не відставали від хлопців і дівчатка, які з неймовірним інтересом слухали розповіді фельдшера-рятувальника, щодо надання невідкладної медичної допомоги, цікавило малечу і медобладнання та способи його застосування. Рятувальники ще раз нагадали дітям основні правила безпеки під час весняно-літнього періоду.

Піротехніки обласного управління ДСНС на прикладі муляжів продемонстрували різні види боєприпасів: міни, снаряди, бомби, кулі, котрі їм досить часто доводиться вилучати із землі. Також співробітники Держслужби з НС звернули увагу дітей на необхідність дотримання правил безпечної поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, щоб уникнути непередбачуваних наслідків.

Не бракувало охочих як серед юнаків, так і серед дівчат приміряти спорядження сапера, яке, до речі, не є вже таким й легким. А далі були цікаві конкурси: на швидкість одягання бойового одягу вогнеборця та конкурсу малюнка. Бажаючих на мить відчути себе рятувальником виявилося чимало. Своєю спритністю дівчата нічим не поступалися хлопцям. Поза увагою рятувальників не залишилась жодна дитина: усім вручили «Пам’ятки безпеки». Жодна дитина не залишилася без сувенірів, солодощів та повітряних кульок.

У доволі цікавій та ігровій формі дітям розповіли, яких правил необхідно дотримуватися, як діяти та куди звертатися по допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації. Зокрема розповідали, що робити під час пожежі, як діяти при виявленні боєприпасів та розливі ртуті, як надавати першу долікарську допомогу собі та потерпілому.

Але найбільше зацікавив всі присутніх ручний насос змонтований на двохосній повозці. Діти з дорослими залюбки фотографувалися на пам’ять біля раритетного експоната ХІХ століття.

Проте потому, свято для дітей не закінчилося, у рятувальників було чимало сюрпризів, щоб здивувати малечу. Дітлахам було продемонстровано лялькову виставу на протипожежну тематику, а також виступ агітаційно-естрадної команди школярів – дружин юних пожежних.

Бійці служби 101 приготували для дітвори цікаві вікторини та конкурси на тему безпеки життєдіяльності, під час яких вони пригадали, як треба поводитись в різних життєвих ситуаціях. Крім того, підростаюче покоління мало можливість отримати майстер-клас катання на ковзанах з професійними інструкторами.

Окрім розважально-пізнавальної програми, рятувальники проводили серед молоді і профорієнтаційну роботу. Усі бажаючи мали можливість ознайомитися з умовами вступу до вищих навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Ми намагалися зробити все можливе, щоб діти провели час весело, а головне – з користю. Завдяки участі в подібних заходах дітлахи закріпили свої знання у сфері безпеки життєдіяльності, які протягом року вивчали за шкільними партами. Найголовніше, щоб канікули пройшли без надзвичайних подій за участю дітей. Життя доводить серйозну необхідність отримання таких знань, адже збереження життя людини – це першочергове завдання.», – відмітив перший начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

Варто відмітити, що подібні акції, щодо популяризації професії рятувальника плануються проводитися в містах та районах області щомісяця.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Севідов: "Вилаяв своїх ...

КОМЕНТАРІ