На привокзальній площі Львівщини закрили гральний заклад

На привокзальній площі Львівщини закрили гральний заклад

15.04.13 13:33 0 1014
Підрозділами Управління МВС України на Львівській залізниці постійно проводяться оперативно-профілактичні заходи різного напряму. Посилена увага підрозділів міліції до незаконних видів підприємницької діяльності зумовила проведення спеціальних профілактичних заходів направлених на виявлення осіб, які порушують чинного законодавства щодо заборони грального бізнесу. Постійний тиск на гральний бізнес територіальних органів внутрішніх справ спричинив увагу організаторів до об’єктів залізничного транспорту, де приваблює постійне знаходження значної кількості людей, у тому числі тим, які чекають поїзди чи автобуси. Один з таких об’єктів розмістився у орендованому приміщенні на привокзальній площі поблизу станції Стрий.

- Таких підприємців нічого не цікавить, головне заробити грошей, а люди залишають там свої останні гроші замість того , щоб нести їх до родини, - наголошує начальник Управління МВС України на Львівській залізниці полковник міліції Володимир Дитюк. – Наразі це одинокі випадки виявлення такого роду закладів на території обслуговування нашого підрозділу.

З моменту оформлення оренди приміщення, діяльність підприємства попала у поле зору працівників транспортної міліції. Характерним було те, що установу, яка мала назву комп’ютерний клуб, відвідували чоловіки різного віку, але здебільшого молодь.

Після отримання оперативної інформації щодо незаконної підприємницької діяльності у сфері грального бізнесу, слідчим відділом Управління МВС України на Львівській залізниці було відпито кримінальне провадження. У ході розслідування було отримано дозвіл суду на проведення огляду приміщення.

Під час огляду була задокументована протиправна діяльність та затримано декількох адміністраторів М., і С., які збирали гроші з відвідувачів та включали ігрові автомати.

- Мали обладнання, відповідні програми і запропонували людям – зізнається затриманий. – Переважна більшість відвідувачів були чоловіки. Законом я знаю, що заборонено, але якщо б не було такого попиту то напевно б ніхто і не ходив.

Тут логіка затриманого зрозуміла – адже за мету ставилися корисливі мотиви, чим побільше заробити.

Усього в закладі позмінно працювало 6 адміністраторів у три зміни, з щомісячною оплатою праці яка перевищує середній заробіток у промисловості. В обов’язки адміністраторів входило збір коштів з відвідувачів та обслуговування азартних ігор.

Працівники міліції встановили організатора незаконного бізнесу. Їм виявився місцевий мешканець який дав пояснення щодо власної діяльності. На підставі ухвали вилучено 10 моніторів, 9 системних блоків, у тому числі сервер, 2 модеми та гроші в сумі 1 тис. 500 грн. Загальна вартість вилучено обладнання становить понад 65 тисяч гривень.

У даному закладі азартні ігри проводились у локальній мережі з використанням серверу та програмного забезпечення.

Слідчим відділенням лінійного відділу на станції Стрий відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 «Зайняття гральним бізнесом» Кримінального кодексу України.

Підрозділ зв’язків з громадськістю

УМВС України на Львівській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Севідов: "Вилаяв своїх ...
Наступна новина: Відбулась колегія УМВС ...

КОМЕНТАРІ