Врятована міліцією Полтавщини дівчина знайшла свою рідню

Врятована міліцією Полтавщини дівчина знайшла свою рідню

15.04.13 14:48 0 857
Знайдена кілька днів тому, вона не могла пояснити, хто вона і звідки, оскільки дівчина є німою. Завдяки зусиллям міліції та журналістів вдалося встановити родичів дівчини, яка дісталася Полтавщини аж з Донецької області.

6 квітня працівники Котелевського райвідділу УМВС України в Полтавській області знайшли невідому дівчину. Замерзла, виснажена, з дивною поведінкою та дивним виглядом, вона одразу насторожила правоохоронців, але про себе так нічого і не повідомила, бо виявилася німою.

Міліціонери підібрали дівчину, яка вже кілька днів мандрувала під дощем дорогами України, та голодну і знесилену доставили до райвідділу. Відігрівши гостю чаєм, правоохоронці передали її медикам для обстеження, оскільки були явно помітні ознаки переохолодження.

А поки загадкова леді перебувала в місцевій лікарні, під турботливою опікою медиків, міліціонери усіма методами, у тому числі – за допомогою представників засобів масової інформації, намагалися знайти її рідних та близьких.

За словами начальника УМВС Полтавщини Едуарда Федосова, робота зі встановлення особи знайденої дівчини тривала довго, але зусилля правоохоронців виявилися не марними.

За тиждень, під час перегляду одного із сюжетів на одному із центральних телеканалів України, близькі до родини дівчини люди впізнали в нашому орієнтуванні знайоме обличчя і негайно повідомили друзів. Отримавши таку бажану і цінну інформацію, рідня мандрівниці одразу вийшла на зв'язок із міліцією Полтавщини.

– Дізнавшись усі подробиці особисто від начальника Котелевського райвідділу Віталія Браславця, члени родини уночі автівкою виїхали по рідну кровинку на Полтавщину, – зазначив Едуард Федосов.

Як виявилось, «загублена» – 30-річна Олена (так насправді звати мандрівницю), мешканка міста Макіївка, Донецької області, інвалід І групи. Вже давно сирота,  проживає разом із братом та його дружиною, які, по-суті, і замінили їй батьків. Саме невістка разом зі своєю кумою поїхали забирати «пропажу».

Дорога забрала майже 10 годин, але зустріч була цього варта. Сльози на очах були в усіх: і в родини, і в лікарів, і в міліціонерів, і в тендітної дівчини. За словами рідних, Олена, гуляючи, вже неодноразово залишала домівку, проте так далеко ще не заходила.

– Ми надзвичайно вдячні Котелевській міліції, вдячні журналістам, всім небайдужим, що не лишились осторонь нашої біди, бо весь цей короткий час, для нас був вічністю, і ми вже не знали, що думати, – говорить Наталка, невістка Олени.

До речі, небайдужих до цієї молодої жінки також виявилося чимало. Почувши історію про невідому, постійно телефонують люди, пропонуючи всіляку допомогу. Сама ж Олена також прикипіла до своєї «нової оселі» в Котельві, полюбила і медперсонал, і вже рідних їй міліціонерів.

Від’їзд дівчини на малу батьківщину видався неочікувано емоційним. Прощаючись із життєрадісною випадковою гостею, присутні лікарі та правоохоронці ледь стримували сльози. На останок, медики вручили рідним виписку з лікарні, дали рекомендації стосовно лікування, адже є підозри, що через переохолодження дівчина могла отримати запалення легень.

А двох працівників міліції, які врятували дівчину від біди, начальник обласної міліції генерал-майор Едуард Федосов вирішив заохотити та поставити в приклад усьому особовому складу.

– Вони зробили те, що мав зробити кожен міліціонер чи навіть пересічний громадянин. Людяність, доброта і милосердя – це якості кожного українця. І їх яскраво продемонстрували у цій ситуації місцеві працівники міліції. Я дякую підлеглим за добросовісне виконання своїх обов’язків та небайдужість до проблем наших людей. Цей вчинок гідний наслідування, тож я ставитиму їх у приклад усім іншим, – наголосив керівник обласної міліції Полтавщини.

ВЗГ УМВС України

в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Міліція з'ясовує причини ...

КОМЕНТАРІ