Уманські міліціонери затримали шахрая -

Уманські міліціонери затримали шахрая - "роботодавця", який ошукав людей більш ніж на 50 тисяч доларів США

15.04.13 15:25 0 1050
До чергової частини Уманського міськвідділу міліції почали надходити заяви від громадян про те, що їх ошукано. Уманчани повідомляли правоохоронцям схожі факти перебігу подій. Вони розповідали, що тривалий час намагалися знайти роботу, але їм це не вдавалося. Та врешті-решт, щоденно переглядаючи оголошення про роботу в газетах та спілкуючись зі знайомими, вони дізнавалися, що може допомогти один дуже порядний чоловік. Громадяни відразу ж телефонували до цього добродія та просили про допомогу, і привітний голос в телефонній трубці радо погоджувався вирішити всі проблеми з працевлаштуванням.

При зустрічі чоловік показував свої документи та розповідав про фірму, на яку працює. Він обіцяв, що допоможе працевлаштуватися за кордоном, але для цього була потрібна передоплата. «Роботодавець» поводив себе переконливо, нічого в його поведінці не викликало підозри. Після завершення розмови довірливі громадяни надавали зловмисникові обумовлену суму грошей та відповідні документи. Отримавши кошти, чоловік запевняв людей, що на підготовку документів потрібний деякий час і зовсім скоро вони поїдуть на заробітки за кордон. Вказаний ним термін збігав і поступово стало з’ясовуватись, що виникли деякі труднощі, які незабаром будуть усунені. Але залагодження цих «труднощів» переростало в безкінечні обіцянки. А згодом чоловік взагалі переставав відповідати на телефонні дзвінки своїх клієнтів.

Як повідомив заступник начальника – начальник кримінальної міліції Уманського МВ УМВС України в Черкаській області майор міліції Олександр Мельник, отримавши всю необхідну інформацію від ошуканих громадян, працівники міліції розпочали пошуки цього спритника. Невдовзі правоохоронцями було з’ясовано особу зловмисника і те, що даний чоловік вже притягався до відповідальності за скоєння подібних діянь та був засуджений до трьох років позбавлення волі. Тепер оперативники працювали над встановленням місця знаходження шахрая. Але чоловік, назбиравши грошей з довірливих клієнтів, почав переховуватися. Після проведення ряду оперативно-розшукових заходів міліціонери отримали інформацію про можливе місце знаходження лиходія, де його згодом і було затримано. Чоловіка доставили до Уманського міськвідділу міліції.

Наразі до Уманського міськвідділу міліції надійшло 23 заяви від громадян, а загальна сума грошових коштів ошуканих становить більше 50 тисяч доларів.

Слідчим відділом Уманського МВ УМВС відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство), що карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Триває слідство.

 А правоохоронці вкотре попереджають – будьте обачними, не довіряйте свої кошти та документи підозрілим особам і якщо маєте якісь сумніви чи підозру щодо скоєння стосовно вас протиправних дій – терміново повідомляйте про це за номером 102!

СЗГ УМВС України

в Черкаській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція з'ясовує причини ...
Наступна новина: В Трускавці зловили ...

КОМЕНТАРІ