Переможцем чергового етапу всеукраїнського конкурсу фахової майстерності став слідчий з Житомирщини

Переможцем чергового етапу всеукраїнського конкурсу фахової майстерності став слідчий з Житомирщини

15.04.13 16:40 0 1225
У черговому етапі конкурсу «Кращий слідчий - 2013», що започаткований Головним слідчим управлінням МВС спільно з газетою «Юридичний вісник України», перемогу здобув старший слідчий слідчого відділення Новоград-Волинського міськвідділу міліції Сергій Парійчук. Його варіант розв’язання завдання визнаний найкращим серед безлічі відповідей, які надійшли від слідчих зі всієї України.

Конкурс проводиться серед слідчих міліцейських підрозділів у декілька етапів, під час яких учасники змагаються між собою за вихід у фінал. Конкурсанти щомісяця розробляють алгоритми дій працівників досудового розслідування за визначеними темами. Крім того, вони подають і власні пропозиції щодо вирішення проблемних питань, які виникають у практичній діяльності. І саме це інтелектуальне завдання дозволяє правознавцям проявити власний талант, адже деякі з ідей є справді унікальними та заслуговують на поширення серед колег.  Тобто результати конкурсу мають і практичне значення в оперативно-службовій діяльності слідчих підрозділів.

- Я постійно намагаюся читати юридичну літературу, цікавлюся досвідом колег у розв’язанні проблематичних завдань. Зацікавився і конкурсом, тому що мав власні напрацювання з деяких питань. Проте ця перемога була для мене неочікуваною, - зізнався Сергій Парійчук, - адже я розумів, що серед учасників можуть бути й досвідчені слідчі, що мають наукові звання та є авторами багатьох праць. Аж тут у черговому номері «Юридичного вісника» читаю повідомлення про власну перемогу. Тепер буду докладати зусиль, щоб потрапити у фінал, адже це вже не здається такою й недосяжною справою. Та й азарт з’явився, - сміється слідчий.

Майор міліції Сергій Парійчук працює в Новоград-Волинському МВ УМВС понад 12 років. По закінченню Запорізького юридичного інституту був направлений до рідного міста на посаду слідчого. Згодом очолював відділення дізнання, аж до його реорганізації у 2011 році, відтоді працює старшим слідчим. Сергій Дмитрович відповідає за лінію особливо тяжких злочинів та тих, що викликають великий суспільний резонанс, а тому в повній мірі усвідомлює всю ступінь відповідальності за прийнятті рішення. Приміром, нещодавно направив до суду матеріали кримінального провадження за декількома епізодами шахрайств, вчинених двома особами для заволодіння житлом громадян.

- Професіоналізм слідчих є вирішальним фактором для успішного розслідування, а тому ми приділяємо значну увагу його формуванню та постійному вдосконаленню, - коментує перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Василь Дячук, - починаючи зі стажування курсантів та слухачів юридичних вишів і закінчуючи підготовкою особового складу. Окрім щотижневих занять із загальної службової підготовки, ми проводимо спеціалізовані наради, на яких слідчі зі всієї області мають змогу поспілкуватися, поділитися досвідом, підняти проблемні питання та отримати поради чи пропозиції щодо вирішення від досвідчених фахівців: і практиків, і науковців. Тому не дивно, що наші співробітники мають гарну професійну підготовку і належно застосовують знання на практиці.

Відтак, участь у  конкурсах, семінарах, нарадах, спеціалізованих заняттях, науково-дослідницькій та інноваційній діяльності сприяє формуванню професійної майстерності та допомагає особистісному зростанню.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Криму правоохоронці ...
Наступна новина: На Рівненщині випили... за ...

КОМЕНТАРІ