На Буковині 187 рятувальників та 70 одиниць насосного обладнання залучались протягом доби для надання допомоги населенню

На Буковині 187 рятувальників та 70 одиниць насосного обладнання залучались протягом доби для надання допомоги населенню

16.04.13 17:00 0 867
Протягом доби для надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях від ДСНС України залучалось 187 рятувальників та 70 од. насосного обладнання. За добу відкачано 18 тис. 568 куб. м води. Загалом за період з 2 квітня відкачано 978 тис. 546 куб. м води.

Внаслідок весняного водопілля та підйому ґрунтових вод відмічається часткове підтоплення територій, господарських та житлових будинків у 70 населених пунктах, а саме: у Київській області – 50 н.п., у Волинській – 5 н.п., у Житомирський – 8 н.п., у Рівненській – 5н.п., у Чернігівській – 1 н.п., у Львівській – 1 н.п. Частково підтоплені 41 житловий будинок: у Київській області – 14 Рівненській області – 25, Львівській області – 1 та Хмельницькій області – 1.

За інформацією Укравтодору проїзд автошляхами державного та регіонального значення забезпечено. Всього в Україні було порушено транспортне сполучення до 12 населених пунктів у Волинській, Житомирській, Київській, Рівненській, Сумській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

До заходів щодо забезпечення транспортного сполучення на автошляхах державного і регіонального значення від ДСНС залучалось 316 осіб та 66 од. техніки від Укравтодору залучалось 37 осіб та 17 од. техніки, підрозділи інших підприємств не залучались.

За інформацією Укргідрометеоцентру 15 квітня триватиме подальший розвиток водопілля на верхньому Дніпрі, річках басейну Прип'яті, Десни, нижніх течіях річок Сула, Псел, малих річках Київської, Черкаської, Полтавської, Чернігівської, Сумської областей, у верхів'ї Південного Бугу (Хмельницька, Вінницька області) на окремих ділянках з виходом води на заплаву та подальшим її затопленням.

15 квітня на річках басейну Прип'яті (Волинська, Рівненська обл.), р. Стрипа біля м. Бучач (притока Дністра у Тернопільській обл.), на р. Стир біля м. Луцк продовжиться підйом рівнів води з подальшим затопленням заплав, сільгоспугідь та понижених ділянок прирічкових частин міст. На р. Дунай біля Вилкового утримається перевищення небезпечної відмітки 155-165 см, при якій відбувається затоплення понижених незаселених ділянок міста Вилкове. На р. Дністер очікується проходження максимальних рівнів паводкової хвилі. При проходженні максимумів можливий вихід води на заплаву.

На більшій території України хмарно з проясненнями. У Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській областях невеликий дощ. Вітер південно-західний 3 – 8 м/с. Температура повітря від +4 до +11 0С.

У ДСНС України у цілодобовому режимі працює робоча група Міжвідомчого оперативного штабу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопільщині вклонилися ...

КОМЕНТАРІ