Полотна відомого на Буковині художника вивозили з порушенням митних правил

Полотна відомого на Буковині художника вивозили з порушенням митних правил

16.04.13 13:07 0 907
Співробітниками Служби по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил припинено незаконне переміщення через митний кордон України предметів культурного призначення у пункті пропуску «Порубне» Чернівецької обласної митниці (українсько-румунський кордон).

Обравши для перетину митного кордону смугу руху «зелений коридор» громадянин Румунії був впевнений у правильності свого вибору і своїми діями заявив про відсутність у нього будь-яких товарів чи предметів, переміщення яких через митний кордон України обмежено або заборонено. Та вже після виведення транспортного засобу із «зеленого коридору» у смугу «червоного», під час здійснення поглибленого митного контролю, співробітники митниці «переконали» чоловіка у зворотному.

Адже окрім особистих речей громадянину довелося пред’явити митникам ікону Ісуса Христа, п’ятиріжковий підсвічник з металу жовтого кольору та десять полотен без підрамників відомого на Буковині художника.

За попереднім висновком експертів-мистецтвознавців вказані предмети підпадають під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» і можуть бути переміщені через державний кордон на підставі дозвільних документів. Громадянин Румунії визнав виявлені предмети своєю власністю однак жодних дозвільних документів на їх переміщення через митний кордон України не надав

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Бізнес Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ