Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул провів виїзне засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул провів виїзне засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

16.04.13 12:45 0 892
12 квітня в рамках офіційного візиту на Закарпаття Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула, відбулось виїзне засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У зв’язку з тим, що 12-14 квітня синоптиками прогнозуються сильні дощі і внаслідок цього формуватиметься чергова хвиля підйому рівнів води увага присутніх акцентувалась на заходах з безпечного пропуску повені на території Карпатського регіону, стані виконання програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса у Закарпатській області та роботі міжнародної автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи «Тиса» (АІВС Тиса).

«Місцева влада повинна забезпечити повну готовність до протипаводкових дій. Урядом здійснюється цілодобовий моніторинг ситуації на Закарпатті», - наголосив головуючий на засіданні Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

Він також зазначив, що органи влади повинні своєчасно і широко інформувати громадськість у разі погіршення гідрометеорологічної ситуації під час пропуску паводка та можливого виникнення загрози підтоплення населених пунктів.

На даний час у Закарпатській області гідрологічна ситуація контролюється в постійному режимі за допомогою сучасної Автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи Тиса. Вона складається з 54 автоматизованих вимірювальних станцій. З них 48 знаходяться на території України, 6 – на території Угорщини.

Віце-прем'єр-міністр України поставив завдання під час проходження повені та паводків забезпечити безперебійну роботу польдерних насосних станцій. Зокрема, на Закарпатті на відкачці паводкового стоку на польдерних меліоративних системах 25-ма стаціонарними насосними станціями щодоби відкачується 3,0-3,5 млн. кубічних метрів води. Із початку паводку відкачано вже 72,3 млн. кубічних метрів паводкових вод (для порівняння - за 2012 рік було відкачано 13,0 млн. метрів кубічних паводкових вод).

Для захисту від підтоплень населених пунктів і територій безпосередньо у Закарпатській області працює міжвідомче угрупування сил у складі 1 775 осіб. Понад 170 одиниць основної техніки, близько 30 плавзасобів та більш як 150 одиниць насосного обладнання, які готові до дій за призначенням на випадок можливого водопілля.

У тому числі від Управління ДСНС України у Закарпатській області: 400 чол. особового складу, 100 од. основної техніки, 40 од. насосного обладнання, 20 плавзасобів та 2 піротехнічні розрахунки.

В разі необхідності територіальне угрупування буде підсилене за рахунок сил із резерву Державної служби, який сформовано в Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській областях. Це 300 осіб особового складу, 55 одиниць різного призначення та 40 одиниць насосного обладнання.

Також Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул зробив обліт Закарпатською областю, оглянувши райони можливого підтоплення у басейні річки Тиса та перевірив готовність водозахисних дамб.

В засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС взяли участь: перший заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк, перший заступник Міністра оборони України Олександр Олійник, голова Державного агентства водних ресурсів України Василь Сташук та інші посадовці.

Оперативно-рятувальну службу Закарпаття представляв начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей. Також міжвідомче угрупування сил Карпатського регіону оперативного реагування представляли керівники Управлінь ДСНС у Львівській, Волинській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині до рук ...
Наступна новина: Тернопільщина: гідрологічна ...

КОМЕНТАРІ