На Волині незважаючи на погодні умови, аграрії сподіваються отримати хороший врожай

На Волині незважаючи на погодні умови, аграрії сподіваються отримати хороший врожай

16.04.13 09:31 0 803
На урядовому селекторі в Першого віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова обговорили питання проведення весняно-польових робіт у 2013 році. Участь в селекторі взяв заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.

Як наголошувалось, у зв’язку з несприятливими погодними умовами в країні посівну кампанію розпочато із затримкою в два тижні. На 15 квітня посів ранніх зернових проведено лише на 1,7 млн га, що становить не більше 60% від прогнозу аграріїв. Завершили посів лише в Криму, Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській та Херсонській областях. Водночас, у західних регіонах посівна кампанія розгортається повільніше.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк зазначив, що в цій ситуації очевидно в центральних та західних областях необхідно збільшувати посіви пізніх культур, зокрема, кукурудзи на зерно, гречки, проса та сої.

Загалом насіннєвим матеріалом усі с/г господарства та фермери України забезпечені на 105%. Водночас, викликає стурбованість з ввезенням в Україну неякісних засобів захисту рослин та насіння. Тому Микола Присяжнюк звернувся до Сергія Арбузова з проханням посилити контроль митників і екологічних інспекторів над імпортерами.

Перший віце-прем’єр-міністр України аналізуючи старт весняно-польових робіт, зазначив, що зважаючи на запізнення з посівною, в держави є всі можливості отримати хороший врожай.

 

Довідково: цьогоріч на Волині заплановано засіяти ярими культурами 277,1 тис. га, технічними – 42,2 тис. га, картоплею та овочами - 77,3 тис. га, кормовими культурами - 45,1 тис. га, цукровим буряком – 7,5 тис. га.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ