У I кварталі обсяг валової сільськогосподарської продукції на Волині сягнув 607 млн грн

У I кварталі обсяг валової сільськогосподарської продукції на Волині сягнув 607 млн грн

16.04.13 12:12 0 805
У I кв. ц.р. обсяг валової сільськогосподарської продукції сягнув 607 млн грн, а це - на 3,9% більше до відповідного періоду минулого року. Про підсумки роботи агропромислового комплексу Волинського регіону йшлося на обласній відеоселекторній нараді. «Згідно даних статистики, за обсягами виробництва область посіла 9 місце у державі, а за обсягами на одного жителя – 5 сходинку, за темпами - 12», - наголосив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.

У свою чергу, начальник департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко наголосив, що позитивні показники в аграрній галузі підкріплюються стабільною фінансовою підтримкою. Зокрема, з початку року в область за державною програмою підтримки галузі тваринництва надійшло понад 7 млн грн, з яких вже за січень-лютий виплачено 3,5 млн грн для утримання і збереження молодняка ВРХ та 107 тис. грн – дотації за реалізації великовагової худоби. Ще 704 тис. грн незабаром поступлять на рахунки селян.

До слова, на поточний рік з обласного та районних бюджетів області на підтримку програм агропромислового розвитку передбачено 14 млн грн.

За словами начальника профільного департаменту, до Мінагрополітики подано відомості щодо нарахування дотації для утримання і збереження молодняка ВРХ за березень на 1,8 млн грн. Кошти передбачені для близько 4 тис. селян. Ще 265 тис. грн спрямують за проданий на забій великоваговий молодняк ВРХ та свиней. Їх отримають 180 господарів.

«Кожна державна копійка повинна вчасно дійти до господаря. Люди працюють на землі: чи то вигодовують худобу, чи то вирощують сільськогосподарську продукцію. І наше завдання – всебічна підтримка селянина. Місцеві керівники мають донести до людей повну інформацію про низку аграрних програм, що реалізовуються з ініціативи влади», - резюмував заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.

Прес-служба облдержадміністрації

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Лотус" хоче втримати ...
Наступна новина: Департамент з питань ...

КОМЕНТАРІ