На Івано-Франківщині установчі збори громадської ради при Калуській райдержадміністрації

На Івано-Франківщині установчі збори громадської ради при Калуській райдержадміністрації

16.04.13 08:44 0 973
Днями відбулися установчі збори для створення громадської ради при Калуській райдержадміністрації. На початку засідання голова райдержадміністрації Василь Петрів окреслив завдання, які є важливими в роботі громадської ради. Передусім, наголосив, голова Калуської РДА, громадська рада повинна бути містком між владою і населенням, вміти прислухатися до населення, доносити її думку до влади. Також, за словами Василя Петріва, було б доцільно, якби у кожному населеному пункті були б небайдужі, ініціативні люди, які б формували місцеві комітети, доносили думку громади до місцевої та районної влади, та брали б участь при прийнятті спільних рішень у соціально-економічному розвитку територій.

У цьому контексті Василь Петрів розкрив питання Концепції реформування місцевого самоврядування в Україні, наголосивши, що адміністративно-територіальна реформа є необхідною для підвищення як економічного розвитку держави, так і добробуту громадян.

Микола Гасяк, голова попередньої громадської ради при РДА, розповів про роботу ради впродовж 2011-2013 рр.

На установчих зборах обрано членів громадської ради, куди ввійшло 12 представників інститутів громадянського суспільства. Головою громадської ради обрано Марію Пасічник, голову ради ГО «Центр сприяння економічному розвитку Калущини». Заступником став Роман Старчевський, представник районної організації Всеукраїнське об’єднання ветеранів. Секретарем обрано Василя Паращака, головного спеціаліста інформаційно-аналітичного відділу апарату райдержадміністрації.

Також на засіданні члени громадської ради утворили комісію з гуманітарних і соціальних питань (голова - Ігор Пробоїв, представник релігійної громади УАПЦ с. Підмихайля); комісію з питань екології (голова - Роман Переймибіда, голова обласної громадської організації «Грінпіс – Карпати») та комісію з питань соціально-економічного розвитку (голова - Василь Парцей, голова громадського комітету с. Довге-Калуське).

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валентин Хоптян вручив ...
Наступна новина: На Рівненщині іменини ...

КОМЕНТАРІ