На Івано-Франківщині соціальне замовлення за рахунок бюджетних коштів

На Івано-Франківщині соціальне замовлення за рахунок бюджетних коштів

16.04.13 11:51 0 932
Днями в м. Івано-Франківську відбувся одноденний регіональний семінар «Впровадження соціального замовлення та інших актуальних аспектів реформування системи соціальних послуг», за сприяння Міністерства соціальної політики України в рамках Проекту Програми розвитку ООН.

Участь у семінарі взяли представники установ соціального захисту населення Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей, а також громадських організацій, які мають практичний досвід використання механізму конкурсів залучення не державних організацій до вирішення соціальних проблем.

Про необхідність реформування системи соціальних послуг зазначив заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич.

Довідково

В області діє обласна комплексна Програма соціального захисту населення Івано-Франківської області у 2012-2016 роках, якою передбачено 300 тис.грн. для надання фінансової підтримки громадським організаціям.

З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України, підвищення ефективності застосування бюджетних коштів, які спрямовуються на вирішення соціальних проблем, залучення додаткових ресурсів у соціальну сферу в області активізовано роботу щодо сумісної діяльності соціальних служб з громадськими організаціями у формі соціального замовлення.

На семінарі обговорено проект типового положення про соціальне замовлення та шляхи розв’язання типових проблем, які виникають при впровадженні механізму соціального замовлення.

Соціальне замовлення – це комплекс заходів організаційно-правового характеру, спрямований на закупівлю за бюджетні кошти соціальних послуг для осіб, що перебувають у складних життєвих обставинах, та здійснюється на конкурсній основі.

Основними завданнями соціального замовлення є: підвищення ефективності використання бюджетних і небюджетних коштів для вирішення соціальних проблем; залучення додаткових ресурсів у соціальну сферу; підвищення адресності та якості надання соціальних послуг; перерозподіл соціальної відповідальності між владою і громадою; підвищення довіри населення до влади.

Головними цільовими групами, на які спрямована діяльність громадських організацій є інваліди, молодь і студенти, діти, жертви екологічних катастроф, ветерани воєн та військових конфліктів.

Щодо фінансового аспекту, то на відміну від кошторисно-бюджетного фінансування кошти у системі соціального замовлення виділяються не на утримання установ, а на заходи з надання соціальних послуг.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільщина: в області ...

КОМЕНТАРІ