Віктор Шемчук відвідав Український католицький університет

Віктор Шемчук відвідав Український католицький університет

16.04.13 16:19 0 816
15 квітня, голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук здійснив робочий візит до Українського католицького університету у місті Львові. В рамках візиту очільник області відвідав дерев’яний студентський Храм Блаженних Мучеників УГКЦ, а також ознайомився із будівництвом нового університетського містечка УКУ, зокрема багатофункціонального навчального корпусу з їдальнею та сучасним конференц-залом.

Окрім цього, керівник Львівщини оглянув Колегіум Українського католицького університету, що був посвячений 26 серпня 2012 року як перша будівля цього університетського містечка, ознайомився з умовами життя студентів. Він також завітав до кімнат, в котрих поряд із звичайними дітьми, у рамках ініціативи Центру духовної підтримки осіб з особливими потребами (ЕМАУС) університету, виховуються та проживають неповносправні діти.

Також під час візиту ректор католицького університету владика Борис Ґудзяк розповів Вікторові Шемчуку про те, що до кінця 2015 року тут будуть споруджені церква, пасторальний центр та сучасна бібліотека ХХІ століття.

Голова Львівської ОДА, коментуючи враження від візиту, зазначив, що УКУ є прикладом того, як можна без залучення державних коштів формувати новий світогляд молоді та студентів, створювати новий навчальний заклад, котрий покликаний змінити суспільство.

«Умови для навчання тут надзвичайно хороші. Крім навчання тут є дуже велика духовна складова, зокрема створено всі умови для навчання та проживання неповносправних дітей. Цей університет є прикладом не лише приватного партнерства, але й освітнім закладом, який прагне та ставить перед собою завдання трансформації суспільства. Ми бачимо, що всі працюють на те, щоб і викладачі і студенти нестандартно підходили до вирішення питань навчального процесу. Тобто це нові методи і нові підходи до того, який формат наше суспільство матиме через кілька років» – зазначив В.Шемчук.

Керівник області також додав, що Львівська облдержадміністрація обов’язково сприятиме та допомагатиме розвиватись цьому навчальному закладу, зокрема у вирішенні поточних проблем.

«Католицький університет є прикладом для інших навчальних закладів, щодо залучення приватних коштів. Адже у цьому «виші» не ставлять питання про те, що їм необхідне фінансування чи якісь інші преференції, вони просто хочуть, щоб ми як суспільство з розумінням ставились до того, що вони роблять», – зазначив Віктор Шемчук.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині керівники ...

КОМЕНТАРІ