20 квітня на Львівщині відбудеться День довкілля

20 квітня на Львівщині відбудеться День довкілля

16.04.13 14:17 0 793
15 квітня, голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук під час апаратної наради повідомив, що  цієї суботи, 20 квітня,  у Львівській області відбудеться День довкілля.

«Це хороший захід, тим паче, що  в області прибирати є що», – зауважив очільник області та  додав, що особливу увагу слід   звернути на прибирання доріг та придорожних смуг, а ще обов’язково   потрібно очистити лісополоси від сміттєзвалищ,  особливо в приміській зоні.

Також Віктор Шемчук  повідомив,  що до толоки долучаться і військові, загалом біля  7 тисяч чоловік.

Довідка:

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98.

Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

В 2013 році Український День навколишнього середовища припадає на 20 квітня.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: В Луцьку ріст рівня води у ...

КОМЕНТАРІ