Львівським скаутам запропонували допомагати рятувальникам долати надзвичайні ситуації

Львівським скаутам запропонували допомагати рятувальникам долати надзвичайні ситуації

16.04.13 08:04 0 1204
Рятувальники звернулися до скаутів з пропозицією долучитися до подолання наслідків надзвичайних ситуацій у складі корпусу волонтерів.

Наприкінці минулого тижня у залі Музею етнографії зібрались учасники та гості звітно-виборчої конференції Львівського обласного осередку ВМГО «Національна організація скаутів України», яка представляє Україну у Всесвітній організації скаутського руху та об’єднує у своїх лавах членів практично усіх скаутських організацій нашої держави.

Львівський осередок ВМГО «Національна організація скаутів України» складається з членів Національної скаутської організації України «ПЛАСТ», членів Федерації Скаутів «Галицька Русь» та Організації Українських Скаутів.

Одним із питань, що обговорювалось на зібранні, стала пропозиція участі скаутів Львівщини у створенні корпусу волонтерів, які б могли допомагати рятувальникам Державної служби надзвичайних ситуацій у подоланні наслідків стихійних лих та проведенні роз’яснювальної роботи серед населення - дітей та молоді - щодо правил безпеки та поводження під час надзвичайних ситуацій.

З вітальним листом до скаутів Львівщини звернувся Начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Дмитровський.

«Розуміючи основні принципи скаутингу, викладені у Обіцянці та Законах скаутів, зокрема, обов'язок приходити на допомогу ближнім, ми розглядаємо вашу організацію у якості потенційного партнера по співпраці у створенні та розбудові корпусу волонтерів-рятувальників. Допомога волонтерів у випадку надзвичайних ситуацій налагоджена у багатьох європейських країнах і, як ніколи, актуальна для нашої держави та суспільства.

Ми знаємо старших скаутів як організованих, підготовлених та витривалих молодих людей,тому сподіваємося на вашу енергійну допомогу. Пропоную вам обговорити нашу пропозицію щодо співпраці у наданні допомоги населенню при виникненні різного роду надзвичайних ситуацій» - йдеться у листі.

З короткою розповіддю про історію та традиції добровільного руху допомоги пожежникам на теренах Галичини в період з кінця XVIII сторіччя до початку Другої світової війни виступив начальник відділу роботи із ЗМІ та громадськістю Головного управління ДСНС у Львівській області майор служби цивільного захисту Павло Василенко. На завершення свого виступу, який молодь підтримала дружними оплесками, П. Василенко подарував Львівському обласному осередку ВМГО «Національна організація скаутів України» та ініціатору зустрічі рятувальників та скаутів – голові федерації скаутів «Галицька Русь» Кирилові Арбатову книги Степана Поповича «Пожежництво в історії Галицького краю».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині кожній дитині - ...
Наступна новина: На Буковині штормове ...

КОМЕНТАРІ