На Львівщині олег Панькевич вимагає покарати посадовців Бродівської райдержадміністрації за бездіяльність перед загрозою підтоплення

На Львівщині олег Панькевич вимагає покарати посадовців Бродівської райдержадміністрації за бездіяльність перед загрозою підтоплення

16.04.13 14:38 0 915
Народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Панькевич закликав голову Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука вжити термінових заходів щодо усунення загрози підтоплення в м. Бродах у Львівській області, зокрема вулиць Т.Костюшка, Заставки, Садової, Домбровського. Про це йдеться в депутатському зверненні Олега Панькевича, адресованому голові Львівської ОДА.

Як зазначає народний депутат, ситуація із підтопленням в Бродах свідчить про неналежні дії посадових осіб Бродівської райдержадміністрації у вирішенні цього питання та ігнорування скарг мешканців м. Броди. Відтак посадовці РДА мають відповісти за наслідки лиха.

Зазначимо, що в ніч на 15 квітня 2013 року прорвало дамбу на річці Суховілка, що біля села Суховоля, поблизу Бродів. Вода підійшла до будинків на вулицях Заставки, Костюшка та ін. у Бродах, затоплено підвали будівель, в яких рівень води сягає близько 1 метра.

Нагадаємо, що 12 квітня 2013 року на звернення народного депутата України від ВО "Свобода", голови Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірини Сех у Бродах на Львівщині відбулося виїзне засідання комісії у складі депутатів Львівської обласної ради, Бродівської районної та міської ради, представників екологічної та санітарної служб. Комісія вивчала ситуацію щодо загрози підтоплення деяких вулиць Бродів та села Лагодів.

Як зазначила голова Бродівської районної ради свободівка Ольга Шайдулліна, громада вважає, що причиною підтоплення може бути незаконна забудова заплави річки Суховілка, яка здійснюється відповідно до рішення Бродівської міської ради від 13.12. 2012р. "Про затвердження детального плану території по вул. Коженівського – Полуботка для будівництва індивідуальних житлових будинків". Ця територія розташована в зоні паводкових затоплень, і її забудова зі зміною і підняттям рельєфу призведе до порушення гідробалансу та перерозподілу водних потоків. А це в свою чергу спричинить, на переконання тутешніх жителів, реальні ризики постійних підтоплень житлових кварталів по руслі річки Суховілка.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Івано-Франківщина: на ...

КОМЕНТАРІ