Депутати-свободівці вшанували подвиг захисників Карпатської України

Депутати-свободівці вшанували подвиг захисників Карпатської України

16.04.13 11:14 0 769
14 квітня 2013 року біля Меморіального комплексу полеглим січовикам Карпатської України, що на Верецькому перевалі неподалік села Климець Сколівського району, відбулися урочистості з нагоди 74-ї річниці від дня проголошення Карпатської України. В заходах взяли участь народний депутат України від ВО "Свобода" Андрій Тягнибок, депутат Львівської обласної ради свободівець Остап Стахів, депутати-свободівці місцевих рад Сколівщини, Стрийщини, Закарпаття.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до могил полеглих карпатських січовиків та поминальної панахиди за всіма борцями-героями, які загинули за державу Карпатська Україна. Потім відбулося громадське віче.

Виступаючи на вічі, народний депутат України Андрій Тягнибок акцентував увагу на подвигу січовиків Карпатської України, його значимість для нинішніх і майбутніх поколінь. "Їхня загибель – наша перемога . На їхній героїчній боротьбі ми повинні виховувати майбутні покоління", – заявив Андрій Тягнибок.

Депутат Львівської облради Остап Стахів наголосив на тому, що історія має властивість повторюватися і закликав бути пильними й готовими захистити Україну, оскільки антиукраїнські прояви недоброзичливців української державності бачимо й . Свободівець також зачитав уривок із книги Мирослава Дочинця "Вічник", в якому автор, на основі очевидця, розповідає про загибель січовиків Карпатської України на Верецькому перевалі.

Завершився урочистий захід концертним виступом за участі школярів села Верхнячки

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині 187 ...

КОМЕНТАРІ