Чернігів: Перший заступник міського голови контролюватиме боротьбу зі стихійною торгівлею

Чернігів: Перший заступник міського голови контролюватиме боротьбу зі стихійною торгівлею

16.04.13 08:09 0 993
12 квітня перший заступник Чернігівського міського голови Сергій Андрос ініціював зустріч у міській раді з представниками адміністрацій міських ринків.

Основною темою спілкування була проблема стихійної торгівлі, що заполонила вулиці обласного центру. «Я вже провів чотири робочі зустрічі, ми з колегами склали план організаційних заходів із викорінення незаконної торгівлі», - повідомив Сергій Олександрович. Він запропонував представникам ринків у першу чергу подбати про виділення так званих соціальних торгових місць для людей, які продають власноруч виготовлену чи вирощену продукцію. Натомість запевнив, що керівництво міста готове піти назустріч у вирішенні проблем ринків.

Зокрема, спільними зусиллями адміністрації Центрального ринку та КП «Чернігівводоканал» буде облаштована зливова каналізація. С. Андрос звернувся до представників усіх ринків із пропозицією найближчим часом визначитися зі своїми потребами та акцентував увагу, що міська влада може взяти на себе документальну частину – проектну документацію, дозвільні процедури і таке інше. Фінансування ж самих робіт передбачається на партнерських засадах.

«Хочете нормально працювати – вкладайте гроші й приводьте місто в порядок. Якщо ні – прийдуть інвестори, перевагу надамо їм», - озвучив свою позицію перший заступник міського голови. Він заявив, що в травні будуть знесені всі незаконні кіоски. Також торкнувся питання встановлення пивних наметів, яких однозначно не повинно бути в центрі міста. Наразі в управлінні архітектури та містобудування міськради є розроблені типові проекти сезонних точок із продажу пива, які мають презентабельний вигляд і передбачають підведення води та підключення до каналізації.

На думку депутата міської ради, голови правління ЗАТ «Ринковий комплекс «НИВА» Олега Мороза, у питанні викорінення незаконної торгівлі необхідно активізувати роботу правоохоронців. Міліція посилається на недосконалість чинного законодавства, що надто непрактичне для застосування.

Начальник управління споживчого ринку та підприємництва міської ради Віталій Сидоренко уточнив, що спеціалісти управління акумулюватимуть усі звернення та пропозиції із вищевказаного питання.

С. Андрос очолює дорадчий комітет із питань запобігання здійсненню несанкціонованої торгівлі на території міста. До його складу увійшли керівники контролюючих і правоохоронних органів та районних у місті рад.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прикарпатським ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ