Перспективи реформування місцевого самоврядування обговорили на Рівненщині

Перспективи реформування місцевого самоврядування обговорили на Рівненщині

16.04.13 11:47 0 844
Більше сотні науковців із Грузії та Польщі, а також Києва, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Львівської, Рівненської, Харківської, Хмельницької та Чернігівської областей дискутували на цю тему. І Міжнародна науково-практична конференція «Державне управління та місцеве самоврядування: актуальні проблеми та шляхи їх вирішення» відбулася на базі Національного університету водного господарства та природокористування.

Учасники конференції зійшлися на тому, що наразі Україна потребує кардинальних змін в системі органів місцевого самоврядування. На їх думку, нова модель організації влади має відповідати сучасним демократичним вимогам, забезпечувати права і свободи громадян, а також повною мірою задовольняти їхні потреби. Водночас діюча система не здатна забезпечити подальший розвиток суспільства.

Тим часом, на вимогу Президента України, Уряд розробив проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Зокрема, Кабмін пропонує розмежувати повноваження між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, удосконалити взаємодію між ними. Реформування буде спрямоване, передусім, на створення умов для стимулювання місцевого розвитку. Зокрема, йдеться про передачу повноважень на місця, посилення організаційної та фінансової самостійності територіальних громад – сільських, селищних, міських. Реалізацію Концепції пропонується здійснювати у два етапи: перший, підготовчий, триватиме упродовж 2013-2015 років, другий, основний - 2015-2020 років.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віталій Карпюк: Кожен ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ