У День заснування міста тернополяни побачили історичні світлини з вікон Тернопільського замку

У День заснування міста тернополяни побачили історичні світлини з вікон Тернопільського замку

16.04.13 13:31 0 760
Історичні світлини розміром метр на два, що видніються з вікон Тернопільського замку, побачили тернополяни та гості міста у День його створення. Тернопіль – одне з небагатьох міст, яке точно знає дату свого заснування – 15 квітня 1540 року.

Виставка, що нараховує 15 світлин, зроблена з матеріалів, наданих місцевим краєзнавчим музеєм та польською стороною. Генеральний консул республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд особисто побував в Тернополі і долучився до святкування.

На День міста, коли власне проведуть урочисте відзначення Свята замку, Тернопіль очікує гостей з Тарнува, які мають привезти документи про історичну факти заснування міста. Тоді ж відбудеться підписання угоди про побратимство з містом Тарнув, оскільки Ян Тарнавський був засновником і Тернополя, і Тарнува.

«Історія міста безпосередньо пов’язана з замком. замок - це головна історична споруда, яка вистояла, незважаючи на всі війни і руйнування, які тут були. Замок створювався як оборонна споруда, а зі здобуттям містом Магдебурзького права став розвиватися як центр на перехресті торгових шляхів. І завдяки цьому почався розвиток самого Тернополя. З цих світлин на нас дивиться історія. Люди, що зображені на них, жили в місті багато років тому, творили, розвивали його, дбали про його майбутнє. Тепер про майбутнє Тернополя дбаємо ми, однак не можемо забувати заслуги попередників – бо це частина життя нашого міста», - зазначив Сергій Надал. замок має оновлений вигляд. У планах влади – зробити тут музей, де можна буде проводити різноманітні культурні та урочисті заходи. Уже зроблено макет старого замку, зараз ведуться перемовини з інвесторами, щоб зробити територію навколо замку в його первинному історичному вигляді.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тимощук в Україні буде ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині за ...

КОМЕНТАРІ