З міліціонерами поділився спогадами ветеран війни, який у грізні сорокові визволяв Тернопіль

З міліціонерами поділився спогадами ветеран війни, який у грізні сорокові визволяв Тернопіль

16.04.13 15:45 0 957
У квітні минає 69 років з дня визволення Тернополя від фашистських загарбників. Битва за місто отримала назву «малого Сталінграду», бо обидві сторони понесли небачені втрати. Час залікував рани, залишені на землі, але у пам’яті тих, хто брав участь у визволенні Тернопільщини від загарбників, вони ще до цих пір кровоточать.

З пам’ятною датою правоохоронців привітав ветеран органів внутрішніх справ та Великої Вітчизняної Микола Федорович Коннов. У ті далекі часи він був у числі визволителів міста Тернополя, тому добре розуміє ціну життя та свободи.

На фронт Микола Федорович потрапив у 1942-му. Перше бойове хрещення пройшов у бою під російським містом Орел, а далі важкі фронтові шляхи від Курська аж до Карпатських гір, звільнення Києва. Весною 1944 року в складі своєї дивізії почав наступ на Тернопіль.

- Бої були складні, - ділиться своїми спогадами з працівниками обласної міліції фронтовик, - декілька разів місто переходило із рук в руки. Німці чинили надзвичайно впертий опір, бо розуміли, що від цього може залежати результат усієї війни. Та нам вдалося посунути їх, правда ціна перемоги була дорогою – численні людські жертви, а місто майже повністю зруйноване.

93-річний ветеран, один із шести нині живих визволителів Тернополя, зичив молодим міліціонерам міцного здоров’я та мирного неба над головою. Побажав, щоб людям ніколи не довелося пережити жахів війни.

Правоохоронці, у свою чергу, подякували цій поважній та мужній людині, на грудях якої більше двох десятків бойових орденів та медалей, за життєвий подвиг.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Викладачі та студенти ...
Наступна новина: Рівненщина долучається до ...

КОМЕНТАРІ