На Вінниччині міліціонери розповіли підліткам про відповідальність за скоєння правопорушень

На Вінниччині міліціонери розповіли підліткам про відповідальність за скоєння правопорушень

16.04.13 21:39 0 963
Вінницькі міліціонери проводять роз’яснювальну роботу з підлітками, аби застерегти їх від скоєння правопорушень в подальшому. Такі зустрічі за участі психологів, соціальних працівників та спеціалістів-наркологів проводяться на базі приймальника-розподільника для дітей.

У підлітковому віці діти прагнуть дорослості, нових відчуттів та не завжди здатні усвідомлювати наслідки своїх дій. На жаль, часто це призводить до того, що підлітки, які оступились, потрапляють на лаву підсудних.

Щоб вберегти дітей від здійснення необдуманих кроків працівниками міліції в приміщенні приймальника-розподільника була проведена виховна бесіда з 14-17-річними підлітками, які вже відбувають покарання умовно, або звільнились з колонії достроково та перебувають на обліку в територіальних підрозділах міліції міста Вінниці.

Від старшого інспектора приймальника-розподільника Олександра Вертепного неповнолітні дізнались з якого віку, і за які правопорушення наступає кримінальна відповідальність, та яка відповідальність передбачена для людини, яка залучає підлітка до злочинної діяльності та вживання алкоголю і наркотиків. В ході зустрічі підлітки задавали безліч питань та брали активну участь в обговоренні почутого.

Під час лекції дуже чітко усвідомлюєш свої помилки, - каже неповнолітня Наталія – ти розумієш, що поганий вчинок завжди приводить до реального покарання. Сама 15-річна дівчина засуджена за крадіжку до одного року умовно та вважає, що підліткам необхідно більше розповідати про кримінальну відповідальність.

Такі профілактичні заходи з залученням соціальних служб, психологів та лікаря-нарколога проводяться у нашій установі практично щотижнево, - розповідає начальник приймальника – розподільника Ігор Чеховський, – співробітники намагаються знайти індивідуальний підхід та допомогти кожному підлітку, що опинився у важкій життєвій ситуації. Якщо навіть незначна частина неповнолітніх, що перебувають на профілактичному обліку, стане на шлях виправлення - це буде позитивний результат не лише для правоохоронців але й для суспільства в цілому.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Чернівеччині міліція ...
Наступна новина: Із днем народження ...

КОМЕНТАРІ