У Волинському краєзнавчому музеї розпочалася ІV Всеукраїнська науково-етнографічна конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Народна культура і музеї”

У Волинському краєзнавчому музеї розпочалася ІV Всеукраїнська науково-етнографічна конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Народна культура і музеї”

17.04.13 14:59 0 822
У Волинському краєзнавчому музеї розпочалася ІV Всеукраїнська науково-етнографічна конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Народна культура і музеї”, присвячена 80-річчю від дня народження волинянина Олекси Ошуркевича – фольклориста, етнографа, краєзнавця, заслуженого працівника культури України, лауреата Всеукраїнських премій імені Павла Чубинського та Володимира Гнатюка. Участь у науковому форумі беруть дослідники, краєзнавці, музейні працівники, педагоги з Волинської, Рівненської, Львівської, Полтавської, Чернігівської та Тернопільської областей.

Відкриваючи конференцію, заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк зазначив важливість того, що життя і наукова спадщина Олексія Ошуркевича стануть предметом досліджень такого поважного представництва науковців. «Доробок цього самовідданого і пильного дослідника вражає ґрунтовністю, глибоким змістом, актуальністю. Завдяки йому, чимало білих плям зникло з культурологічної карти не лише Волині та Полісся», - зазначив Олександр Курилюк. Учасникам конференції він побажав нових відкриттів на ниві духовної та матеріальної культури українців, зокрема волинян та поліщуків і висловив сподівання, що ці напрацювання стануть неоціненним надбанням нації.

Для учасників та гостей конференції Волинський краєзнавчий музей презентував кілька експозицій та нових науково-популярних видань з дослідження етнографії краю і сакрального мистецтва.

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ