Волинь повсюдно приєднується до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Волинь повсюдно приєднується до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

17.04.13 16:03 0 846
Під час відеоселекторної наради, яку провів голова облдержадміністрації Борис Клімчук, було обговорено підготовку населених пунктів області до Пасхальних свят в рамках Всеукраїнської програми «За чисте довкілля».

«Хочу закликати голів районів та міст підтримати ініціативу апаратів облдержадміністрації та облради, управлінь, відділів та служб, які третій рік поспіль разом з лісниками висаджують ліс навколо сміттєзвалища в селі Брище Луцького району. Об’єднуйтесь на місцях, саджанців у нас вдосталь. Де немає, можна накопати в самосівах з дозволу лісників і займіться облагородженням територій навколо ваших сміттєзвалищ. Це – елементарний внесок, але через декілька років буде велика користь - ліс.

Пріоритети дуже прості: в кожному населеному пункті є кладовище, храм, сільські/міські ради, прилеглі території. Влада показує приклад з себе. До облаштування сільських кладовищ можна залучати учнів профтехучилищ, старших класів шкіл. Перед тим, як їх затруднювати, проведіть виховну розмову. Нам не бракує робочої сили, нам потрібна пам'ять. Нам треба українська традиція, українська Україна. Силою гнати не треба нікого. Це - не відробіток, це – спосіб виховання. На тих кладовищах поховані не лише їхні предки. Там лежать їхні сусіди, знайомі, вчителі. Я не хочу, щоб це був масовий рух, я хочу, щоб це було по-людськи.

Багато років говоримо про невідомі чи забуті могили. Там треба встановити нові хрести та посадити барвінок. Якщо ми можемо облаштувати кладовища в Польщі, то чому не можемо зробити в себе? Для цього не треба багато грошей. Просто треба організуватись та зробити», - зазначив Борис Клімчук, звертаючись до присутніх в районних та міських студіях.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі знешкоджено ...
Наступна новина: Рівненські податківці за ...

КОМЕНТАРІ