В Луцьку микола Романюк провів виїзну нараду у мікрорайоні Вересневому

В Луцьку микола Романюк провів виїзну нараду у мікрорайоні Вересневому

17.04.13 11:12 0 958
Відбулася виїзна нарада міського голови Миколи Романюка у мікрорайоні Вересневому, де триває капітальний ремонт Будинку культури. У ній взяли участь перший заступник міського голови Святослав Кравчук, заступник міського голови Лариса Соколовська, начальники управлінь культури Тетяна Гнатів, капітального будівництва Леонід Карабан, містобудування та архітектури Юрій Казмірук, директор департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький, директор КП «Луцьксвітло» Олександр Ковпак, директор ТзОВ «Житлобуд 2» Леонід Стефанович.

Учасники наради оглянули приміщення закладу культури, яке збудоване 49 років тому, визначилися з обсягом робіт, що необхідно виконати. Паралельно з ремонтом будівлі буде здійснюватися благоустрій території, зроблено освітлення, встановлено огорожу, по-новому покладено плитку на тротуарах, піднято бордюри, встановлено лавки. Крім того, буде облаштовано дитячий майданчик. Щодо Будинку культури, то проектом передбачено, зокрема, підсилення конструкції будівлі, заміну покрівлі на металопрофільну, заміна дверей на металопластикові, розширення санвузлів, облаштування гардеробу, внутрішні оздоблювальні роботи у приміщенні тощо.

Микола Романюк оглянув, як здійснюються роботи. «Капітальний ремонт необхідно зробити, адже у цьому мікрорайоні немає іншого культурного осередку. Після ремонту можна буде значно покращити якість надання культурно-мистецьких послуг мешканцям мікрорайону, розширити види діяльності закладу з організації відпочинку і дозвілля різних категорій. Ми відремонтуємо не лише Будинок культури, а й зробимо дитячий майданчик», - зазначив він.

Тетяна Гнатів повідомила, що з метою раціональнішого використання Будинку культури, створення належних умов для розвитку аматорської творчості, 2000 року будівлю та матеріальні цінності закладу безоплатно передано на баланс відділу культури Луцької міської ради. У Будинку культури є глядацька зала на 300 місць, 3 кімнати для гурткових занять, діє філія музичної школи №3 та бібліотека-філія №3 для дітей. Заходи відбуваються і у фойє Будинку культури.

Натепер у Будинку культури функціонує 9 клубних формувань, у яких займається 150 учасників.

Питання щодо потреби проведення капітального ремонту будівлі виникло у зв’язку з тим, що протікання покрівлі, скупчення ґрунтових вод у підвалі призвело до руйнування стін (утворилися тріщини), фіксувалися обвали стелі.

Минулого року розроблено проектно-кошторисну документацію на проведення капітального ремонту. У міському бюджеті на капітальний ремонт Будинку культури передбачено близько одного мільйона гривень, на облаштування території 250 тисяч гривень, виконавець робіт ТзОВ «Житлобуд 2». Придбати нове обладнання для БК обіцяє народний депутат України Ігор Палиця.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті отримати ...
Наступна новина: На Рівненщині ...

КОМЕНТАРІ