Івано-Франківщина: науково-практична конференція «Зустрічі бджолярів в Карпатах» на Долинщині

Івано-Франківщина: науково-практична конференція «Зустрічі бджолярів в Карпатах» на Долинщині

17.04.13 08:05 0 813
В рамках міської Програми розвитку туризму та діяльності туристично-інформаційного центру «Бойківщина» від 10 січня 2013 року на базі лікувально-оздоровчого комплексу «Дружба» з ініціативи Івано-Франківської обласної асоціації розвитку бджільництва «Галичина», громадської організації «Братство карпатських бджолярів», Долинського районного товариства пасічників та підтримки районної державної адміністрації та Долинської міської ради на базі лікувально-оздоровчого комплексу «Дружба» відбулась науково-практична конференція «Зустрічі бджолярів в Карпатах» за участю заступника Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Степана Вінтоновича, начальника управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації Уляни Сергенюк та Долинського міського голови Володимира Гаразда.

Благословив учасників конференції настоятель Гошівського Святопребраженського Василіанського монастиря о. Дам’ян Кастран.

Фахівці із бджільництва з Івано-Франківської, Полтавської, Київської, Волинської, Закарпатської, Львівської, Чернівецької, Донецької, Рівненської областей України та з Чехії, Словаччини, Польщі та Болгарії взяли участь в конференції: «Сучасне бджільництво. Українські та закордонні Технології утримання бджіл, ветеринарія, апітерапія та реманент» та семінарах-бесідах.

Українські та закордонні наукові фахівці та досвідчені пасічники і громадські діячі з бджільництва у своїх виступах висвітлили питання щодо розвитку сучасного українського пасічника (знань новітніх технологій, прийомів виробництва з мінімальним впливом виробничих процесів на природне середовище і засобів переробки екологічно чистої бджолиної продукції).

Гості та запрошені також відвідали духовну святиню Долинщини - Гошівський монастир та отримали насолоду від виступів місцевих мистецьких колективів.

Мешканці та гості міста на виставці-ярмарку, завдяки організаторам заходу, мали можливість придбати бджолопродукти та медові напої.

За вагомий внесок в розвиток бджільництва бджолярі нагороджені Грамотами Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації та голови районної державної адміністрації та голови районної ради.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині раїса ...
Наступна новина: На Закарпатті спалювання ...

КОМЕНТАРІ