Івано-Франківщина: заходи з призову в області проходять згідно плану

Івано-Франківщина: заходи з призову в області проходять згідно плану

17.04.13 17:43 0 775
16 квітня обласна призовна комісія, яку очолив заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Олександр Криницький, розглянула перші результати проведення весняного – 2013 року призову на строкову військову службу. Про стан призову звітували голови призовних комісій Городенківського, Снятинського, Коломийського районів, м. Коломиї та військові комісари відповідних районних військкоматів.

Комісія відмітила якісну роботу щодо підготовки та проведення заходів з призову юнаків у Городенківському та Снятинському районах. Тісна співпраця райдержадміністрацій та районних рад, військкоматів, силових структур, органів управління освітою дозволила повністю профінансувати і виконати заплановані заходи з призову, військово-патріотичного виховання учнівської молоді, якісно підготувати призовні дільниці.

Перший заступник начальника департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації М.Олінійчук проінформував членів обласної призовної комісії про роботу районних (міських) військово-лікарських комісій (ВЛК). За його словами всі районні (міські) ВЛК в повній мірі укомплектовані медичним персоналом та необхідним обладнанням і проводять обстеження призовників згідно затверджених планів роботи. Аналіз недоліків і експертних помилок в роботі спеціалістів медичних комісій проведено на оперативній нараді в департаменті охорони здоров’я. Для виключення фактів приховування призовниками хвороб, які були перенесені в минулому, голів ВЛК зобов’язано здійснювати перевірку наявності перебування їх в стаціонарах протягом останніх 5 років.

Лікарями обласної ВЛК здійснено виїзди у 6 районів області з метою надання методично-консультативної допомоги лікарям районних призовних комісій. Обстежено 573 юнаки. З яких визнано придатними без обмежень 64 особи. Виказані зауваження щодо повноти та якості обстежень травматологами Долинського і Снятинського районів, терапевтом Косівського району.

Начальник відділу комплектування та призову – заступник військового комісара облвійськкомату В.Волинков акцентував увагу присутніх на необхідності персонального розгляду призовників, призначених для комплектування окремого полку Президента України.

Слідом за першими командами призовників, яких урочисто відправлено з обласного збірного пункту минулого тижня, 17 квітня до лав Збройних Сил України у військові частини розміщені на території Закарпатської, Львівської, Одеської, Чернігівської областей та м. Києва буде направлено ще п’ять команд.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині у Стрию ...

КОМЕНТАРІ