На Івано-Франківщині зустрічаємо Великдень

На Івано-Франківщині зустрічаємо Великдень

17.04.13 20:11 0 919
14 квітня відділ абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка організував свято духовності „Коли в серці слово Боже” у рамках циклу „Зустрічаємо Великдень”. Ведучою свята була завідувачка відділу абонементу Оксана Качорак, яка налаштувала відвідувачів літературно-мистецької вітальні на відкритість і простоту, що допомагає наповнити серця добрим і вічним.

Ведучою свята була завідувачка відділу абонементу Оксана Качорак, яка налаштувала відвідувачів літературно-мистецької вітальні на відкритість і простоту, що допомагає наповнити серця добрим і вічним.

Всі, хто завітав на свято, мали можливість доторкнутися до Божої мудрості. Яке місце Слова Божого у нашому житті? Як воно на це життя впливає? Чому і яким чином Бог промовляє до нас?

Про все це нам повідала людина особливої душі, редактор українського греко-католицького часопису „Нова Зоря” о. Ігор Пелехатий. Звертаючись до присутніх у літературно-мистецькій вітальні священик наголосив що, впродовж посту Свята церква вчить віднаходити ниточки єднання між людьми, а Слово Боже і є тією дивовижною силою, яка зцілює серця і душі та дозволяє наповнювати нашежиття благословенням Божим. Кожен із нас повинен плекати зерно віри в своїй душі, дбати про спасіння своє і тих, хто біля нас. Крім того, слід пам’ятати, що слово Боже „…живе і діяльне…”. Той, хто живе словом Божим, стає світлом для світу.

Таку духовну атмосферу підтримала і продовжила журналіст, редактор програм радіо „Дзвони” і просто чарівна жінка Марія Солодчук. Пані Марія живе повним, насиченим любов’ю до ближнього життям, приймає його в усій його красі. Розмовляючи зі своїми гостями у студії радіо „Дзвони”, не раз роздумувала про духовність, істинні цінності, Слово Боже. На цій зустрічі пані Марія щиро поділилася із усіма присутніми цікавими подіями свого життя, раділа зустрічі з тими відвідувачами бібліотеки, які неодноразово були запрошені нею до студії радіо „Дзвони”.

Це шановні краяни: Богдан Борович, Володимир Боцюрко, Дмитро Сивак, Петро Арсенич, Григорій Будзик, Дмитро Захарук, Любомира Джанджалас, Іванна Равлюк, Леся Палагіцька, Олексій Типусяк, Любов Серман, Данута Сем’янів,Софійка Михащук та інші.

Усі, хто завітав на свято духовності, змогли почути чудові молитви із уст Марії Солодчук. Ця неординарна жінка згадала про безмежну Любов та Милосердя Бога до близьких їй людей і до неї особисто. І, загалом, наголосила, що найбільший Божий дар – це саме життя. І не можна дозволяти собі витрачати час на дрібниці. Наша життєва подорож є відносно короткою, а тому потрібно старанно і відповідально розпоряджатися тими дарами, які дані нам Богом.

Духовні пісні у виконанні маленьких вихованців католицької школи св. Василія Великого, що знаходиться при монастирі сестер Василіянок, стали окрасою зустрічі. Діти завітали до нас під опікою своїх наставниць – вчителя музики Надії Дрозди, сестри Христини та сестри Дії.

Тому, прислухаймось до себе, випробуймо свої серця. Джерелом якої води вони є? Джерелом доброти, любові, миру, злагоди чи навпаки, джерелом води, яка приносить гіркоту в життя інших людей. Вчімося вслухатися в Слово Боже і жити ним. Щоб ми ніколи не приносили біль, розчарування та незлагоду ближнім, а навпаки, діяли для їхнього блага. Щоб підійшли ми до величного свята Воскресіння чисті і думкою, і душею.

Учасники свята духовності могли переглянути видання, представлені на книжковій виставці „Стежка, що веде до Бога”.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ