Михайло Вишиванюк: Спілкування між Івано-Франківською і  Черкаською областями, між вузами, бізнесменами, журналістами, що передбачає підписана угода, - усе це має велику об’єднавчу, будівничу силу. Задля розквіту України  і  добробуту українців

Михайло Вишиванюк: Спілкування між Івано-Франківською і Черкаською областями, між вузами, бізнесменами, журналістами, що передбачає підписана угода, - усе це має велику об’єднавчу, будівничу силу. Задля розквіту України і добробуту українців

17.04.13 08:40 0 847
Після підписання угоди про співпрацю офіційна делегація Черкащини, яку очолюють голова Черкаської облдержадміністрації Герой України Сергій Тулуб і голова обласної ради Валерій Черняк, у супроводі нашої обласної влади побувала в Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника.

Керівники Черкащини, Герой України Сергій Тулуб і Валерій Черняк виступили перед викладачами та студентами вишу. Своєю чергою ректор Прикарпатського нацуніверситету ім. Василя Стефаника, професор Ігор Цепенда ознайомив шановних гостей з краю Тараса І Богдана з проектами, виконання яких патронує Президент України Віктор Янкукович: відновлення обсерваторії на горі Піп Іван, що на Чорногірському хребті Верховинщини, та спорудження Міжнародного центру зустрічі молоді у Микуличині, на Яремчанщині. «Силами викладачів та студентів» відбувся концерт, присвячений прийдешньому ювілею Кобзаря.

За словами ректора Ігоря Цепенди, є попередні домовленості про підписання угоди про співпрацю з Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини, зокрема щодо стажування молодих науковців, студентів на базі унікальної Софіївки (пам'ятник краєвидного типу світового садово-паркового мистецтва кінця XVIII — першої половини XIX століть) та «не менш цікавих для пізнання наукою Прикарпатських теренах».

Задоволений розпочатою співпрацею між Прикарпаттям, «де в кожній хаті свято шанують Тараса Шевченка», і славною батьківщиною Кобзаря, Черкащиною, голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк стверджує: «Спілкування між нашими областями, між вузами, бізнесменами, журналістами, що передбачає підписана угода, - усе це має велику об’єднавчу, будівничу силу, задля розквіту України і добробуту українців Сходу і Заходу, Центру, Півночі та Півдня».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Алієв: "Напевно, Блохін ...

КОМЕНТАРІ