Рятувальники забезпечили безпеку проведення Всеукраїнських змагань з водного туризму «Карпатські ралі»

Рятувальники забезпечили безпеку проведення Всеукраїнських змагань з водного туризму «Карпатські ралі»

17.04.13 13:53 0 841
З 10 по 14 квітня поблизу селища Вигода Долинського району на річці Мізунка пройшли Всеукраїнські змагання з водного туризму «Карпатські ралі». В змаганнях взяли участь 9 команд з семи областей України - Івано-Франківської, Чернівецької, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Волинської та Полтавської.

Для забезпечення безпеки проведення «Карпатських ралі» було залучено, зокрема, 15 рятувальників гірської пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення, 4 одиниці автомобільної техніки та 3 плавзасоби (катамарани). Перед стартом змагань рятувальники провели розвідку водних трас та усунули ряд перешкод, що загрожували безпеці спортсменів. Також фахівці служби з надзвичайних ситуацій відпрацювали питання взаємодії з організаторами змагань на випадок виникнення нештатної ситуації, визначили напрямки руху, місця дислокації та тактику проведення рятувальних робіт.

Самі змагання – явище надзвичайно яскраве та видовищне. Спортсмени виступали на катамаранах – «четвірках», катамаранах - «двійках» та каяках – коротких легких човниках, якими керує одна людина. Спритно та вправно долали водники-екстремали круговерті та бистрину течії річки Мізунка.

За підсумками Всеукраїнських змагань з водного туризму «Карпатські ралі-2013» перше місце зайняла команда спортсменів Львівської області, другу та третю сходинку на почесному п’єдесталі посіли відповідно команди Чернівецької та Полтавської областей. Івано-франківці зайняли в змаганнях четверте загальнокомандне місце.

Загалом в змаганнях прийняло участь 103 спортсмени-водники. Під час проведення змагань рятувальники надали допомогу 8 спортсменам в безпечному проходженні водних трас. Випадків травмування учасників змагань не було.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Частка волинської ...
Наступна новина: На Житомирщині 182 ...

КОМЕНТАРІ