На Львівщині весь комплекс весняно-польових робіт буде проведено в оптимальні строки – В. Шемчук

На Львівщині весь комплекс весняно-польових робіт буде проведено в оптимальні строки – В. Шемчук

17.04.13 10:02 0 811
15 квітня з ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України відбулась селекторна відеоконференція за участі керівництва усіх областей України та Автономної Республіки Крим.

На нараді розглянули стан виконання весняно-польових робіт на території України.

За словами  Міністра  аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка, у зв’язку зі складною погодною ситуацією, що склалась на території України цієї весни,  посівні роботи затримуються майже на два тижні.

Міністр АПК також звернув увагу керівників регіонів на те, щоб забезпечити продовольчу безпеку, необхідно мобілізувати зусилля аграріїв і виконати посів ярих та пізніх культур одночасно: «Ми повинні бути готові провести в стислі терміни всі весняно-польові роботи», – сказав М. Присяжнюк.

Під час відеоконференції голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук прозвітував про стан виконання весняно-польових робіт на Львівщині.

За словами  керівника Львівської області, вся посівна площа в усіх категоріях господарств складатиме 610,1 тис. га, що на 13,7 тис. га більше до 2012 року.  У структурі посівних площ зерновими культурами зайнято – 48,0 %, технічними – 15,1  %, картоплею і овочами – 19,3 % та кормовими культурами – 18 %. Під урожай 2013 року всього зернових культур 291,6 тис.га, або 100,9 % до 2012 року.

«Стан озимих зернових культур: у доброму – 87 %, в задовільному -11%. Загибель рослин в зимовий період на посівах озимих культур на території області не спостерігалася», – повідомив голова облдержадміністрації.

Також  Віктор Шемчук наголосив, що вже розпочато посів ярих зернових культур. Станом на 12.04.2013 посіяно ранніх ярих культур 1695 га, в тому числі: пшениці 230 га,  ячменю 85 га, вівса 1380 га.

За його словами фінансове та ресурсне забезпечення агропромислового комплексу Львівщини є в достатній кількості, засобами захисту область забезпечена на 90%. Техніка повністю відремонтована і на даний час проводиться її технологічна наладка.

«Це дозволить при сприятливій погоді весь комплекс весняно-польових робіт провести в оптимальні строки», – підсумував очільник Львівщини.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ