У Львівській ОДА розпочинається підготовка до опалювального сезону 2013-2014 років

У Львівській ОДА розпочинається підготовка до опалювального сезону 2013-2014 років

17.04.13 14:33 0 1025
16 квітня,  перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич провів нараду з питань попередження аварій та нещасних випадків під час використання газу у побуті та підвищення безпеки життєдіяльності населення.

Як повідомлялось на нараді, на органи місцевої влади покладається контроль над збереженням життєдіяльності населення, а саме забезпечення газової безпеки та мінімізація надзвичайних ситуацій в області, пов’язаних із отруєнням чадним газом, природнім газом та продуктами горіння.

Нагадаємо, тільки за минулий тиждень в області від газових отруєнь загинуло 9 осіб. Основні причини надзвичайних ситуацій – це користування газовими приладами із порушенням експлуатаційних норм, втручання в конструкцію газового котла, експлуатація без належного повітрообміну, несправна система димовідведення та вентиляційних каналів, а також відсутність системи автоматизованої безпеки.

Перший заступник голови облдержадміністрації наголосив на тому, що це комплекс проблем, які потрібно вирішувати всім службам разом.

«Стратегічні і технічні дії мають бути узгодженими. Слід залучити й центральне телебачення та радіомовлення, організувати круглий стіл чи запустити соціальну рекламу, провести огляд в приватних помешканнях соціально незахищених громадян, вручити пам’ятки правил експлуатації, встановити попереджувальні та інформаційні таблички тощо», – сказав він.

Окрім того, на думку Богдана Матолича, необхідно посилити контроль з боку наглядових органів, розгорнути цілу пропагандистську кампанію.

За результатами наради Богдан Матолич дав доручення головам РДА, міським та сільським головам, відповідальним службам зобов’язати  всі внутрішні структури провести термінові позачергові обстеження газового обладнання житлового фонду зі складенням відповідних актів, провести роботу по  перевірці стану  утримання пічного опалення та димовентиляційних каналів у власників будинків.

Також заступник голови дав вказівки забезпечити додаткову роз’яснювальну роботу серед населення в тому числі через засоби масової інформації щодо дотримання правил під час користування газом у побуті та провести додаткове технічне обслуговування внутрішньо-будинкових систем газопостачання.

«Ця нарада повинна стати початком підготовки до опалювального сезону 2013-2014», – підсумував Б. Матолич

Зазначимо,  на Львівщині газифіковано 85% населених пунктів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: НХЛ. "Нью-Джерсі" програє, ...

КОМЕНТАРІ