На Львівщині у Червонограді правоохоронці склади вісім адміністративних протоколів за розпивання спиртних напоїв неповнолітніми

На Львівщині у Червонограді правоохоронці склади вісім адміністративних протоколів за розпивання спиртних напоїв неповнолітніми

17.04.13 11:05 0 1067
Із початку квітня місяця 2013 року Червоноградським ВКМСД проводяться роз’яснювальні бесіди з підприємцями міста, власниками торгівлі та громадського харчування щодо недопущення продажу алкогольних, слабоалкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-ти років.

За вчинення вище вказаних правопорушень настає адміністративна відповідальність за ст. 156 КУпАП (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами). Зокрема ч.2 ст156 КУпАП передбачає накладення штрафу від 300 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на продавця та 6 800 грн. і позбавлення ліцензії на власника торгівельного закладу.

Так, 12 квітня, працівниками ВКМСД в одному із торгівельних кіосків, який знаходиться у районі Червоноградського навчально-виховного комплексу виявили факт продажу неповнолітній особі тютюнових виробів. На продавця, який скоїв правопорушення складено адміністративний протокол за ч. 2 ст.156 КУпАП. Адміністративні матеріали скеровано на розгляд адміністративної комісії Червоноградської міської ради.

Як повідомив начальник ВКМСД Червоноградського МВ капітан міліції Руслан Король із початку квітня місяця їхнім відділенням було складено 8 адміністративних протоколів, за ознаками ч. 1 ст. 178 КУпАП (Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді), 4-за ст.184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) 1 протокол за ст.180 КУпАП (Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння).

Окрім цього 8 квітня у дворі одного з будинків у місті Червоноград правоохоронці виявили трьох неповнолітніх дівчат, які розпивали слабоалкогольні енергетичні напої. На них було складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст.178 КУпАП та скеровано в Червоноградський міський суд, який виніс покарання одній із дівчат попередження, а іншим двом штраф у сумі 51 грн..

Оксана Козачок,

помічник начальника Червоноградського МВ

ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ