На Житомирщині 182 рятувальника та 59 одиниць насосного обладнання залучалось протягом доби для надання допомоги населенню.

На Житомирщині 182 рятувальника та 59 одиниць насосного обладнання залучалось протягом доби для надання допомоги населенню.

17.04.13 13:53 0 817
Протягом доби для надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях від ДСНС України залучалось 182 рятувальника та 59 одиниць насосного обладнання. За добу відкачано 20 тис. 130 куб. м води. Загалом за період з 2 квітня відкачано 998 тис. 676,5 куб. м води.

Внаслідок весняного водопілля та підйому ґрунтових вод відмічається часткове підтоплення територій, господарських та житлових будинків у 50 населених пунктах, а саме: у Київській області – 24 н.п., у Волинській – 14 н.п., у Житомирський – 6 н.п., у Рівненській – 4 н.п., у Чернігівській – 1 н.п., у Львівській – 1 н.п. Частково підтоплені 16 житлових будинків: у Київській області – 8, Рівненській області – 8.

До заходів щодо забезпечення транспортного сполучення на автошляхах державного

і регіонального значення від ДСНС залучалось 244 особи та 41 од. техніки. Всього в Україні порушено транспортне сполучення до 10 населених пунктів у Волинській, Київській, Рівненській, Сумській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

Так, у Любашівському районі Волинської області на автомобільній дорозі місцевого значення Доманове - Шлуша внаслідок підняття рівня води в р. Прип'ять стався перелив води в двох місцях через проїзну частину протяжністю 80 та 260 м. Висота рівня води сягає 2-3 см. Рух транспорту обмежений. Об'їзд здійснюється по місцевій мережі доріг.

У Макарівському районі Київської області на автошляху місцевого значення Юрівка – Чорногородка зафіксовано розмив дамби у безпосередній близькості від мосту через р. Лупа. Відбувся підмив опори мосту, яка просіла на 50 – 60 см. Рух транспорту по мосту припинено. Об'їзд населених пунктів та під'їзд до них забезпечено. Наразі ведуться роботи по відновленню мосту.

У Костопільському (під'їзди до с. Дюксін, Збуж, р. Горинь), Дубровицькому (під'їзди до с. Будимля, р. Льва), Острозькому (під'їзди до с. Черняхів р. Горинь), Сарненському (під'їзди до с. Тинне, р. Случ) районах Рівненської області на дорогах місцевого значення є місця переливу води висотою 20-35 см. Рух легкових транспортних засобів обмежений, організовано об’їзд.

У декількох районах Сумської області внаслідок підняття рівнів води у річках стався перелив води через проїзну частину. Така ситуація у Сумському районі на автошляху Храповщина-Могриця внаслідок підняття рівня води в р. Псел біля с. Могриця (висота переливу 16 см), Роменському районі внаслідок підняття рівня води в р. Сула біля с. Пустовійтівка (висота - 5 см), Лебединському районі внаслідок підняття рівня води в р. Псел між селами Боброве та Селище (висота переливу 28 см). Рух автотранспорту на цих ділянках обмежений. Об'їзд до населених пунктів організовано.

У Ріпкинському районі Чернігівської області біля с. Незаможне у зв'язку з насиченням земляного полотна талими водами стався перелив води висотою 1 см через проїзну частину на ділянці довжиною 20 м. Рух автотранспорту обмежений. Об'їзд до населених пунктів організовано.

Біля с. Атаки Хотинського району Чернівецької області на проїзній частині мосту через річку Дністер автомобільної дороги державного значення Житомир-Чернівці стався провал у залізобетонній плиті розміром 1,0х0,3 м між опорами. Рух по мосту закрито. Організовано об’їзд по маршруту через Новодністровськ (Чернівецька обл.) – Муровані-Курилівці (Вінницька обл.) – Дунаївці (Хмельницька обл.)

За інформацією Укравтодору, проїзд автошляхами державного та регіонального значення забезпечено.

За інформацією Укргідрометеоцентру, 16 квітня триватиме подальший розвиток водопілля на верхньому Дніпрі, річках басейну Прип'яті, Десни, нижніх течіях річок Сула, Псел, малих річках Київської, Черкаської, Полтавської, Чернігівської, Сумської областей, у верхів'ї Південного Бугу (Хмельницька, Вінницька області) на окремих ділянках з виходом води на заплаву та подальшим її затопленням.

16 квітня у верхів'ї Прип'яті та її притоках р. Стохід (водпост Любешів), р. Стир (водпост Колки) очікується продовження поступового підйому рівнів води з добовою інтенсивністю 1-5 см з подальшим перевищення небезпечних відміток (Волинська обл.).

16 квітня на р. Дунай у створі водпоста Вилкове внаслідок вітрового нагону очікується подальше підвищення рівнів води до 170-175 см над нулем поста, що перевищує початкову відмітку підтоплення понижених ділянок міста.

16 квітня на Днiстрi у створі поста Залiщики очікується проходження максимуму хвилі водопілля висотою 620-670 см над нулем поста. При проходженні максимумів можливий вихід води на заплаву.

На більшій території України хмарно з проясненнями. Вітер північно-східний 5 – 12 м/с. Температура повітря від +5 до +90 С вночі та від +13 до +180 С вдень.

У ДСНС України у цілодобовому режимі працює робоча група Міжвідомчого оперативного штабу.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ