Чернігів: Як уникнути транспортних проблем у поминальні дні?

Чернігів: Як уникнути транспортних проблем у поминальні дні?

17.04.13 08:03 0 844
Як ефективно організувати доставку пасажирів громадським транспортом у поминальні дні до кладовищ та як при цьому уникнути транспортних заторів у місцях великого скупчення приватних легковиків? Ці та інші питання обговорювалися на нараді з питань організації перевезення мешканців міста у святкові та поминальні дні, яку провів перший заступник Чернігівського міського голови Сергій Андрос.

Не дивлячись на те, що за церковними канонами день поминання померлих, тобто Радониця – це другий вівторок після Паски (цього року припадає на 14 травня), міські служби готуються до пожвавленого руху біля кладовищ у вихідний 12 травня.

Як відзначив начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Володимир Воронін, 12-13 травня громадський транспорт працюватиме за традиційною схемою продовження маршрутів, які слідуватимуть із усіх кінців міста до найбільшого міського кладовища Яцево.

Крім того, згідно з розпорядженням міського голови Чернігівському тролейбусному управлінню на ці дні доручено збільшити кількість тролейбусів на маршрутах №№1 і 10. Перевізник ВАТ «Чернігівавтосервіс» на тимчасові маршрути до Яцево повинен залучити автобуси великої місткості. З 10-ї до 16-ї години організується рух автобусів за маршрутом №43 «Вокзал – Ялівщина» та додатковий автобусний маршрут «Магазин «Сіверський» - Яцево».

За інформацією начальника КП "Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування" Володимира Куліша, в поминальні дні на території кладовища Яцево збираються 150-170 тисяч людей. Звісно, головною проблемою стають транспортні затори. Сподівання – лише на оперативне реагування співробітників Державтоінспекції.

Чернігівському міському відділу УМВС України в Чернігівській області необхідно забезпечити охорону громадського порядку біля в’їзду і на території кладовища Яцево та інших кладовищ, а також організацію регулювання та безпеку дорожнього руху транспорту і пішоходів по вулицях Шевченка, Кленовій і на території біля Яцево й інших кладовищ у місті.

Про забезпечення медичної допомоги доповів начальник управління охорони здоров’я міськради Юрій Бойко. «Два дні поспіль на території Яцево чергуватимуть дві карети «швидкої», одна стоятиме одразу при вході, а інша – на віддалених ділянках кладовища», - поінформував керівник.

С. Андрос поставив єдину вимогу: доки є час, усім службам необхідно з виїздом на місце вивчити ситуацію і організувати рух транспорту максимально зручно для людей.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На марафоні у Бостоні ...
Наступна новина: На Рівненщині раїса ...

КОМЕНТАРІ