Система поєднання державної і приватної медицини забезпечить збереження здоров’я житомирян

Система поєднання державної і приватної медицини забезпечить збереження здоров’я житомирян

17.04.13 08:49 0 920
Про це голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук заявив 16 квітня під час відкриття сучасного медично-діагностичного центру «Експерт», що відтепер працюватиме на території Житомирської обласної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

На відкритті сучасного діагностичного центру були присутні заступник директора Департаменту охорони здоров’я Валентина Грищук, керівник представництва Toshiba Medical Systems в Україні Костянтин Гаєвський, генеральний директор мережі медцентрів «Експерт» Володимир Ященко.

«Цього дня ми всі чекали із нетерпінням. ми з вами стали свідками чергового кроку на шляху реалізації державно-приватного партнерства у сфері медицини. Йдеться про систему компенсації з боку держави пацієнтам затрат на проведення лікування чи діагностичних процедур. Механізм цієї компенсації розробляється. Вже три роки на медичні потреби область виділяє близько третьої частини від усього бюджету, та це надзвичайно мало, - говорить Сергій Рижук. – Ринок є ринок, і приватна медицина має право на успішне функціонування. Державі часом значно легше компенсувати частину грошей, затрачених на лікування чи діагностику, аніж закуповувати дороге обладнання».

Мережа діагностичних центрів МДЦ «Експерт» уже працює в дев’яти містах України. Окремі діагностичні прилади є і в сусідніх областях, але поєднання всієї необхідної техніки для встановлення правильного діагнозу в одному закладі – відтепер лише в Житомирі. Наявні у медичному центрі унікальні діагностичні можливості забезпечує обладнання фірми TOSHIBA (Японія) – лідера з виробництва діагностичного обладнання у світі.

«В рамках соціальної допомоги керівництвом МДЦ «Експрес-Житомир» було підписано угоду з Житомирською обласною лікарнею про проведення лікарями діагностичного центру безкоштовного обстеження важких пацієнтів за направленням консиліуму лікарів, підготовлено угоду з Департаментом управління охорони здоров’я ОДА про безкоштовне обстеження дітей з онкопатологією, - говорить генеральний директор мережі медцентрів \"Експерт\" Володимир Ященко. - Наступним кроком буде розробка спеціальних програм для соціально незахищених верств населення».

В 2013 році Житомирське відділення МДЦ «Експерт» повністю оновило своє діагностичне обладнання і встановило сучасний 1,5-тесловий магнітно-резонансний томограф, комп’ютерний 64-зрізовий томограф, УЗД-апарат експертного рівня. Нова техніка має унікальні можливості, аналогів обладнання такого рівня в області не має.

Система надання діагностичних послуг в МДЦ «Експрес-Житомир» відповідає стандартам госпітальної діагностичної допомоги Європи та США, а саме – зосередження усіх основних видів діагностики в одному центрів та можливість для лікарів-діагностів скласти повну діагностичну картину. Застосування даної техніки дасть змогу оперативно проводити найточнішу діагностику, від якої залежать результати подальшого успішного лікування пацієнта.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Алієв: "Напевно, Блохін ...
Наступна новина: Пенсійний фонд нагадує: ...

КОМЕНТАРІ