Аграрії Рівненщини почали сіяти ярі зернові

Аграрії Рівненщини почали сіяти ярі зернові

17.04.13 12:12 0 969
Щоправда, це лише перші пробні площі, оскільки повномасштабній кампанії заважає надмірна вологість ґрунту, прозвітували голові облдержадміністрації Василю Берташу. Адже березнева кількість опадів втричі перевищила місячну норму.

Водночас очільник області доручив постійно моніторити рівень вологи, і як тільки буде можливість, провести посівну в стислі терміни. Для цього аграрії вже запаслися насінням, пальним і підготували всю техніку. Тож аби посіяти ярі зернові вчасно, працюватимуть у кілька змін, запевнили в профільному департаменті очільника області.

Також Василю Берташу доповіли, що через пізню весну та надмірну зволоженість ґрунтів довелося переглянули структуру посівних площ. Зокрема, аби не ризикувати, селяни зменшать до 76 тисяч гектарів ріллю під ранні зернові. Водночас збільшать площі під кукурудзу та сою, оскільки надмірна вологість лише сприятиме їх врожайності. Відтак, під ці культури планують відвести 56 та 30 тисяч гектарів відповідно, а це на 23 та 10 тисяч гектарів більше, ніж торік.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ