На Рівненщині працівники Держслужби врятували літню жінку, яка зачепилася за кондиціонер на четвертому поверсі будинку ВІДЕО

На Рівненщині працівники Держслужби врятували літню жінку, яка зачепилася за кондиціонер на четвертому поверсі будинку ВІДЕО

17.04.13 14:31 0 1106
16 квітня о 09:10 за номером 101 до чергової зміни оперативно-координаційного центру Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій від перехожих громадян надійшло повідомлення про те, що на проспекті Миру 15 у п’ятиповерховому житловому будинку на кріпленнях кондиціонера між третім та четвертим поверхами головою донизу вісить літня жінка, яка може впасти будь якої миті.

Вже за декілька хвилин на місці виклику були рятувальники. Діяти потрібно було максимально швидко та обережно, адже жінка трималася за кріплення кондиціонера лише однією ногою. Одна група рятувальників, піднявшись по пожежній автодрабині, підтримували бабусю знизу, щоб вона не впала, а інші бійці Держслужби з вікна квартири піднімали стареньку. Жінку з початку обв’язали рятувальною мотузкою, далі обережно звільнили ногу та затягнули до помешкання. Уся рятувальна операція зайняла не більше десяти хвилин. Медики, що оглянули врятовану, не виявили жодних ушкоджень.

Як згодом вдалося з’ясувати врятованою виявилася 97-річна громадянка Марія. На момент інциденту в квартирі вона перебувала сама. Старенька вирішила зачинити вікно та не розрахувала власних сил, занадто сильно перехилилася та випала з вікна, зачепившись ногою за кондиціонер.

Завдяки професійним діям рятувальників, нещасний випадок завершився «хепі ендом».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Житомирська область: за ...
Наступна новина: У Львівській ОДА ...

КОМЕНТАРІ