Рівненські податківці за три місяці цього року виявили майже тисячу незареєстрованих найманих працівників

Рівненські податківці за три місяці цього року виявили майже тисячу незареєстрованих найманих працівників

17.04.13 16:04 0 881
В результаті контролю за дотриманням гарантій в оплаті праці у І кварталі 2013 року на Рівненщині виявлено 948 «нелегалів», яких місцеві підприємці використовували у своєму бізнесі без оформлення трудових відносин, - повідомили у відділі оподаткування фізичних осіб ДПС у Рівненській області.

Ці заходи податківців стали результативними для місцевих бюджетів. Адже вони додатково поповнилися майже на 90 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

«Деконвертизація зарплат – це одна з актуальних проблем сьогодення. Факти використання роботодавцями неоформленої належним чином найманої праці ми виявляємо щомісяця,- розповіла заступник голови ДПС у області Тетяна Подсада.- Головний момент нашої роботи із такими несумлінними роботодавцями не просто вказати на порушення чинних норм і законів, а й переконати дотримуватись вимог закону надалі».

В ДПС Рівненщини наголошують, що не лише роботодавці, а й наймані працівники повинні намагатися будувати свої трудові стосунки цивілізовано та у правовому полі.

Легальна зарплата важлива не лише з точки зору додаткових надходжень до бюджету. Погоджуючись працювати на правах «трудового нелегала» громадяни позбавляють себе соціальних гарантій в майбутньому. Тому спільна та скоординована робота органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та податкової в питаннях легалізації зарплати дає змогу посилити соціальний і правовий захист краян.

Матеріали по 98 підприємствах, які порушують вимоги чинного законодавства стосовно нарахування заробітної плати, передано до органів прокуратури.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь повсюдно ...
Наступна новина: Пак’яо повернеться на ринг ...

КОМЕНТАРІ