На Тернопільщині браконьєрам нерест не завада

На Тернопільщині браконьєрам нерест не завада

17.04.13 13:34 0 882
З метою охорони природного відтворення біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільщини міліціонери спільно з працівниками рибоохорони області проводять двомісячник «Нерест 2013».

В ході виконання профілактичного плану працівники ветеринарної міліції ретельно перевіряють місця збуту та зберігання рибної продукції. Негайному зняттю з обігу підлягає не лише риба сумнівної якості, а й та, походження якої продавці не можуть підтвердити жодними документами. Так, з обігу вже знято майже сто кілограмів такої продукції.

Рибалкам-любителям та заготівельникам риби нагадаємо, що у квітні-червні на водоймах триває нерест. У цей період риба виходить із глибокої води на мілководдя і відкладає ікру. На жаль, з цього користають браконьєри, які приносять чималу шкоду.

Нагадаємо, що відповідно до статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення правил рибальства тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пам’ятайте, порушуючи правила рибальства, можна понести не тільки адміністративну відповідальність, а ще й своїми діями завдати збитків навколишньому середовищу.

Для прикладу, житель Чернівецької області рибалив на річці Серет поблизу села Голігради Заліщицького району з допомогою ставних сіток. Браконьєр причинив природному середовищу шкоди більш як на тисячу гривень. Міліціонери спіймали горе-рибалку. За незаконні дії житель сусідньої області нестиме кримінальну відповідальність.

У мешканця Чортківського району правоохоронці спільно з працівниками рибоохорони вилучили понад двадцять кілограмів сушеної рибної продукції. Чоловік торгував делікатесом, не маючи на таку продукцію будь-яких документів. Рибу вилучили й утилізували, а торговця оштрафують на чималу суму. Така ж участь чекає і на жительку Бережан, яка торгувала живою рибою на місцевому ринку без супровідних документів.

Отож, перш як порушувати правила рибальства треба задуматися над відповідальністю за незаконні дії.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській областії

Також читайте: http://13fish13.ru/news/nozhi_dlja_okhoty_i_rybalki/1-0-2.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбудеться 7-ий ...
Наступна новина: Опалювальний сезон на ...

КОМЕНТАРІ