На Закарпатті спалювання сміття закінчилося для господаря реанімацією

На Закарпатті спалювання сміття закінчилося для господаря реанімацією

17.04.13 08:09 0 921
15 квітня о 19:35 в оперативно-рятувальну службу Закарпаття надійшло повідомлення з Хустської районної лікарні про те, що до них на лікування в реанімаційне відділення потрапив 32-річний мешканець с. Горінчево.

З’ясувалося, що чоловік травмувався на території власного дворогосподарства, коли намагався спалити зібране сміття. Щоб краще горіло, потерпілий нічого мудрішого не вигадав, як облити мотлох пальним. Від спалаху парів бензину селянин й отримав термічні опіки верхніх кінцівок та голови (загальною площею тіла 18-20 відсотків).

На місце події пожежні підрозділи не викликалися.

Детальні обставини справи з’ясовуються.

Управління ДСНС України у Закарпатській області в черговий раз звертається до всіх краян з проханням: дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки. Такі заходи допоможуть уникнути лиха вогняної стихії та дозволять захистити себе й оточуючих від втрат.

Правда, якщо ви ніяк не хочете відмовитися від спалювання‚ то робити це треба у безвітряну погоду і на відстані не менше, ніж 15 метрів від будь-яких споруд, не кажучи вже про житлові будинки. Також забороняється підпалювати сміття за допомогою бензину чи інших легкозаймистих речовин. Не варто, за допомогою спалювання, від стерні очищувати й минулорічні посівні масиви. Цей спосіб попри те‚ що небезпечний‚ але й шкідливий‚ адже під дією високих температур нищиться найкорисніший поживний шар ґрунту. Для відновлення якого знадобиться чимало часу.

Управління ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Львівщина: xVI міжнародна ...

КОМЕНТАРІ