Цьогоріч на Хмельниччині надходження з податку на доходи фізичних осіб зросли майже на 22 мільйони гривень

Цьогоріч на Хмельниччині надходження з податку на доходи фізичних осіб зросли майже на 22 мільйони гривень

17.04.13 09:09 0 889
Державна податкова служба краю у першій чверті нинішнього року спрямувала до регіональних скарбниць майже 285 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, проти 263 мільйонів у січні-березні минулого року.

Левову частку тут звичайно ж забезпечують компанії-роботодавці – понад 272 мільйони гривень. Доля ж приватних підприємців виглядає скромнішою, ними спрямовано до казни – майже 13 мільйонів гривень.

Основними чинниками, які впливають на надходження цього визначального для місцевих бюджетів податку є розміри фондів оплати праці на підприємствах, а також своєчасність виплачуваної заробітної плати. На жаль, на теренах регіону ще залишається чимало соціально несвідомих господарників, які виплачують зарплати найманим працівникам у розмірі нижчому від дозволеного законодавством.

Аби підвищити життєвий рівень подолян податківці активно працюють над вирішенням цих складних суспільних проблем. Так, на спільних з місцевою владою комісіях заслухано майже 400 роботодавців, які виплачували своїм «наймитам» доходи у розмірі нижчому за мінімально дозволені законом. Ще 463 „тіньовикам” від ринку праці розтлумачили необхідність підвищення виплат тим, хто на них працює, на зустрічах у податкових інспекціях регіону. Як наслідок, на 226 підприємствах Хмельниччини працедавці підвищили “білу” заробітну плату своїм працівникам, а до казни додатково спрямовано понад 83 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб.

Інформацію на 165 сучасних «експлуататорів», які не сприйняли мирних аргументів від представників влади та податкової служби, передано до органів прокуратури області.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ірані стався землетрус
Наступна новина: На Волині ...

КОМЕНТАРІ