На Хмельниччині надходження від туристичного збору збільшені на третину

На Хмельниччині надходження від туристичного збору збільшені на третину

17.04.13 17:39 0 835
Протягом першого кварталу поточного року його платники сплатили до місцевих бюджетів загалом 49,6 тисяч гривень проти 37,9 тисяч, зібраних в аналогічному періоді минулого року.

Примітно, що протягом минулого року надходження збору зросли на чверть – зі 152 тисяч гривень у 2011 році до майже 200 тисяч у 2012-му.

Наразі цей податок в регіоні сплачують 53 суб’єкти господарювання, зареєстровані у 17-ти районах області. Переважно це власники готелів. Найбільше їх у туристичній Мецці Хмельниччини – місті Кам’янці-Подільському та в обласному центрі. Також останнім часом дедалі активніше стало реалізовувати свій рекреаційно-туристичний потенціал місто Летичів.

Попри те, що туристичний збір не є бюджетоутворюючим податком для місцевих бюджетів, таким, наприклад, як податок на доходи фізичних осіб чи плата за землю, податківці краю в цілому позитивно оцінюють його перспективи.

На думку завідувача сектору місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів управління оподаткування юридичних осіб ДПС у Хмельницькій області Світлани Відлацької, чималим ресурсом для збільшення надходжень є подальша детінізація готельно-туристичного та квартирно-посередницького бізнесу. Адже наразі ця сфера є чи не найбільш «сірою», саме тут великою мірою використовуються надання послуг без оподаткування, а також практикується «тіньова» зайнятість та виплата зарплати «у конвертах». Розвивається в області потроху й «зелений» туризм, але теж здебільшого неофіційно.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщину відвідали ...
Наступна новина: В Луцьку відбулася першість ...

КОМЕНТАРІ