На Буковині деклараційна кампанія - 2012 фінішує успішно

На Буковині деклараційна кампанія - 2012 фінішує успішно

18.04.13 12:31 0 869
«Гарячі» деклараційні будні добігають до кінця і за словами працівників Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області нинішня кампанія декларування доходів громадянами отриманих протягом 2012року проходить значно успішніше аніж торік. Запроваджуючи новітні методи обслуговування платників та використовуючи позитивний досвід минулорічних деклараційних кампаній в управлінні створено сприятливі умови для збільшення кількості декларантів.

Загалом, свій громадянський обов’язок в Чернівецькій області щодо декларування неоподаткованих доходів виконали понад 2,6 тис. громадян, що на 45 відсотків більше ніж за відповідний період минулого року.

На середину квітня сума задекларованих доходів склала 125,4 млн. грн.,а за перерахунками цих декларацій місцева скарбниця регіону поповниться податком на доходи фізичних осіб в сумі понад 5,5 млн. грн.

Цьогоріч найактивнішими декларантами є спадкоємці–1427 декларацій. Отримані доходи від надання нерухомості в оренду задекларував 191 буковинець. Про статки від продажу рухомого та нерухомого майна та сільськогосподарської продукції повідомили 422 буковинці. Отриманий інвестиційний прибуток задекларували 168 громадян. Продаж

Нині спостерігається тенденція зростання кількості громадян, які декларують іноземні доходи - 277 резидентів. Приріст поданих декларацій від отримання таких доходів становить майже 63 відсотки.

Очевидне на і збільшення задекларованих сум на отримання податкової знижки та повернення податку на доходи фізичних осіб, а це 609 тис.грн.

Відрадно, шо на уже в регіоні налічується 7 мільйонерів -декларантів.

Прикладом піднесення культури сплати податків є відображення у декларації всіх отриманих доходів та сплата податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів публічними людьми.

Шановані буковинці публічно декларують свої доходи та закликають співгромадян проявити належну свідомість і дисциплінованість по виконанню обов’язку перед державою - це вчасно задекларувати свої доходи та сплатити податок.

Серед перших декларували свої доходи заслужений артист України, соліст Чернівецької обласної філармонії, доцент кафедри музики ЧНУ імені Ю.Федьковича Іван Дерда та заслужений майстер спорту України, міжнародний гросмейстер, 11-разовий чемпіон світу з шахової композиції, світовий лідер серед спортсменів цього окремого виду спорту Михайло Марандюк .

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Хмельниччині нарощуємо ...

КОМЕНТАРІ