На Волині зупинено спробу псевдотранзиту більше 20 тонн моторного масла

На Волині зупинено спробу псевдотранзиту більше 20 тонн моторного масла

18.04.13 18:34 0 868
У випадку успішного переміщення цієї масштабної партії моторного масла через кордон на підставі документів, що містили недостовірні відомості, бюджет недоотримав би щонайменше 576 тисяч гривень митних платежів, – свідчать розрахунки Ягодинської митниці.

Власне саме такий намір – ухилення від сплати податків, приховується за спробою імпортерів спрямувати уже ввезений на територію митного контролю вантаж моторного масла вартістю майже один мільйон польських злотих до раніше не вказаного у пункті призначення адресата.

Як встановлено в ході контрольно-перевірочних заходів, відомості про реєстрацію зовнішньоекономічного контракту на поставку товарів у фірми, що звернулася із заявою про зміну отримувача вантажу, відсутні. До того, ця фірма-заявник не має належної акредитації для таких дій.

Також, правоохоронці володіють достеменною інформацією про те, що фірма – отримувач товару не розпочала реальної господарсько-економічної діяльності і згаданого вантажу не очікує. Її посадовці будь-яких документів та договорів про транзит вантажу моторного масла не укладали.

Відтак, переміщення товару за документами з недостовірними відомостями про покупця та отримувача вантажу – не що інше, як спроба приховати його імпорт в Україну з тим, щоб не сплачувати митні платежі, – запевняють в УПМ ДПС у Волинській області.

Нині у провадженні слідчого відділу ДПС у Волинській області пербувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення злочину передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Колегія в УМВС: підсумки ...
Наступна новина: На Тернопільщині за ...

КОМЕНТАРІ