В Луцьку відбулось засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою

В Луцьку відбулось засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою

18.04.13 08:06 0 931
У ньому взяли участь депутати міської ради Олександр Семенюк, Сергій Волик, Андрій Разумовський, Богдан Шиба та Микола Яручик.

Депутат міської ради Богдан Шиба поінформував членів комісії стосовно питання про прийняття до міської комунальної власності та передачу в оперативне управління незавершеного будівництва.

За словами депутата, зараз це будівництво належить ЗАТ «Західпромбуд», проте найближчим часом підприємство стане банкрутом. Відтак, на думку депутата Богдана Шиби, аби захистити права громадян-забудовників на житло необхідно дати згоду на прийняття до міської комунальної власності незавершеного будівництва 180-квартирного житлового будинку, що знаходиться за адресою: м.Луцьк, вул. Липинського, 4. «Після підписання акту прийому-передачі незавершеного будівництва вказаний об’єкт необхідно передати в оперативне управління органу самоорганізації населення - обслуговуючому кооперативу «Липинського-4» у порядку, визначеному чинним законодавством», - пропонує Богдан Шиба. Також він зазначив, що це необхідно засвідчити й нотаріально, аби вся правова й фінансова відповідальність була знята з міської ради. На його думку, цей спосіб є реальним шансом зберегти житло людей.

Також члени постійної комісії розглянули питання щодо внесення змін і доповнень до регламенту Луцької міської ради VI скликання, проте більшістю голосів не підтримали запропонований проект рішення.

Окрім того, начальник управління містобудування та архітектури міської ради Юрій Казмірук представив депутатам нове положення свого структурного підрозділу. Пояснив це тим, що зміни необхідні у зв’язку із новим чинним законодавством. Зокрема, у Законі Україні «Про регулювання містобудівної діяльності» йдеться про містобудівний кадастр як державну систему для зберігання і використання геопросторових даних про територію, адміністративно-територіальні одиниці, екологічні, інженерно-геологічні умови тощо. Містобудівний кадастр ведеться уповноваженими органами містобудування та архітектури, які можуть утворювати для цього служби містобудівного кадастру. Відтак новим положенням передбачено, що в управлінні містобудування та архітектури міської ради будуть такі структурні підрозділи: відділ генерального плану міста та служба містобудівного кадастру та моніторингу.

Депутати міської ради проголосували «за» включення цього проекту рішення до прядку денного 40-ї сесії міської ради й завершили чергове засідання постійної комісії.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині в ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ