На Волині рятувальники застерігають – спалювання сухої рослинності спричинює виникнення пожеж

На Волині рятувальники застерігають – спалювання сухої рослинності спричинює виникнення пожеж

18.04.13 14:01 0 742
З настанням сухої погоди в області різко збільшується ймовірність виникнення пожеж на хлібних полях, в лісах, на торфовищах. Як правило, причинами великих пожеж, що нищать зелені насадження та охоплюють значні площі торфополів, стають необачність громадян при поводженні з вогнем, зумисне спалення сухої трави, не загашені багаття у лісі та дитячі пустощі з вогнем. При спалюванні трави на присадибних ділянках, територіях та угіддях виникає загроза перекидання вогню на природні зони, залізничні колії і навіть житлові будинки.

Спалювання сухої трави та листя спричинює більшість пожеж на торфовищах, а іноді призводить до лісових пожеж.

Щільна димова завіса може утворювати смог і надовго зависати у повітрі, а відтак, погіршити видимість на дорогах, збільшення ризику виникнення дорожньо-транспротних пригод.

Вирушаючи на відпочинок до лісу, варто пам’ятати: до біди може призвести залишене без нагляду багаття, розведений на торфовищах чи у хвойних лісах вогонь. Обирайте для відпочинку спеціально відведені зони на лісових узбіччях. Не кидайте з вікон автомобілів недопалки чи сірники.

Громадянам слід пам’ятати, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, а також інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а також невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Спалювати суху рослинність категорично заборонено!

У випадку виявлення загорань у лісі чи на торфополі, НЕГАЙНО ТЕЛЕФОНУЙТЕ «101», повідомляйте місцеві органи самоврядування!

Управління ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ