Рятувальники застерігають: спалення сухої трави може призвести до пожежі!

Рятувальники застерігають: спалення сухої трави може призвести до пожежі!

18.04.13 13:11 0 846
Щорічно із встановленням сухої теплої погоди все частіше до пожежно-рятувальної служби області надходять повідомлення про загорання сухої трави на господарських угіддях, вздовж транспортних магістралей та на узбіччях в центрі міст та сіл.

За оперативними даними Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області за минулий рік на території Івано-Франківщини було зареєстровано 576 випадків загорань сухої трави, орієнтовна сума побічних збитків від пожеж становить 3 мільйони 300 тисяч гривень.

Як свідчить статистика, найчастіше такі загорання виникають на приватних господарських угіддях, на узбіччях вздовж автомобільних доріг, поблизу лісових масивів, на відкритій території в полі.

Непоодинокі випадки загорань сухої трави вже мають місце в поточному році. Тільки за минулу добу, 16 квітня, на території Івано-Франківщини зареєстровано 5 випадків загорань сухої трави. Зокрема, горіла суха трава на відкритій території в селищі Богородчани та селі Монастирчани Богородчанського району, в селі Оболоня Долинського району та поблизу міського озера в Івано-Франківську. Основною причиною таких випадків є необережність громадян у поводженні з вогнем.

Нерідко, неконтрольований вогонь із сухої трави перекидається на кущі, дерева, дачі, господарські споруди та житлові будинки. Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач та поблизу лісових масивів.

Іноді для виникнення пожежі достатньо навіть непогашеного недопалка, недбало кинутого на узбіччя, а локалізувати загорання та погасити пожежу сухої трави на відкритих територіях, не просто, оскільки швидкість поширення вогню - висока, особливо у суху, вітряну погоду.

Тому людям варто замислитись на скільки небезпечним може стати розведене під час відпочинку на галявині багаття чи неконтрольоване спалювання сухої трави та сміття, особливо у весняний пожежонебезпечний період.

Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Івано-Франківській області звертається до всіх мешканців краю з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки у поводженні з відкритим вогнем, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди оточуючим та довкіллю.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ